petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Vujasinović: Trofeji su nam važni, želimo da igramo i evropska takmičenja

Vaterpolo klub Novi Beograd 11. april u novoj sezoni imaće velike ambicije. Najveće pojačanje je Miloš Ćuk, a pored njega su došli i Draško Gogov, Vojislav Čupić, Marko Avramović, Aleksandar Radanović…

Na klupi će i 26. septembra, kada počinje Super liga Srbije, biti Vladimir Vujasinović, koji je u razgovoru za Žurnal rekao da su bitna oba domaća trofeja, ali da bi voleo da Novi Beograd već ove sezone zaigra i u nekom evropskom takmičenju.

– Skockali smo veoma dobar tim u ovim uslovima, imamo i iskustvo i mladost i sa dosta optimizma očekujemo sezonu. Oba trofeja su važna a naš je cilj da startne utakmice u prvenstvu i kupu iskoristimo da kraj decembra kada je finalni turnir nacionalnog kupa na programi dočekamo u što boljoj formi – rekao je trener Vladimir Vujasinović.

Novobeograđani nisu prekidali rad, trenirali su koliko su mogli u datim okolnostima i sa te strane je iskusni trener zadovoljan.

– Radili su i seniori, kao i deca sve po propisima kriznog štaba. Nismo želeli da gubimo vreme, pravimo pauze. Sada predstoji uigravanje za zanimljivo prvenstvo. U četvrtak ćemo da sparingujemo u Šapcu, oseća se blizina početka takmičenja – kaže Vujasinović i nastavlja:

– Idemo korak po korak. Žao mi je što se liga prekinula, verujem da bi mogli do sedmog mesta što je u tom trenutku bio dozvoljeni maksimum. Sada smo svi u jednom košu, biće zanimljivo.

Evropa nije blizu ali Vujasinović kaže:

– U ovom trenutku Srbija može da prijavi dva tima za Ligu šampiona, dva za Evrokup. Po plasmanu to pripada Crvenoj zvezdi, Šapcu, Partizanu i Radničkom. Možemo da se nadamo samo pod uslovom da neko odustane a da to pravo ne iskoriste potom Vojvodina, Nais i Zemun. Ako se tako karte otvore mi dižemo obe ruke i rado bi igrali u Evropi. Siguran sam da imamo dobar tim i da ne bi razočarali. Ove godine neki klubovi ulažu u pojačanja i mislim da možemo da se Evropi predstavimo na korektan način – zaključio je Vujasinović.

U želji da unapredi rad sa mlađim kategorijama u NBG 11. april su angažovali iskusnog stručnjaka, dokazanog u radu sa mlađima Nenada Vasilovskog.

– Pun pogodak. Videlo se to tokom leta, na pet prvenstava bili smo učesnici u četiri kategorije. Stigla je i prva medalja srebro na jakom takmičenju do 18 godina. Idemo dalje – kaže zadovoljni Vujasinović.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje