petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

WBSC startuje 8.marta. Koja reprezentacija je favorit?

Svetsko prvenstvo u bejzbolu počinje za 6 dana, tačnije 8.marta. Turnir otvaraju Holandija i Kuba 8.marta u 05h izjutra po našem vremenu.

Reprezentacije su podeljene u 4 grupe, po 5 ekipa, što čini ukupno 20 ekipa na turniru. Glavni favoriti za osvajanje su: Dominikanska Republika, USA i Japan.

Dominikanska Republika je broj 1. favorit za osvajanje šampionata, jer će imati najbolji lineup u istoriji WBSC. U gornjem delu lajnapa su Julio Rodrigez, Juan Soto i Manny Machado, dok su iza njih Jose Ramirez, Rafael Devers i Vladimir Guerrero Jr. Slede još Willy Adamis, Teoscar Hernandez i Nelson Cruz. Sandy Alcantara i Luis Garcia su jedni od najboljih bacača u MLB, te će oni biti zaduženi za prve dve utakmice. Tu je i iskusni Johny Cueto. Što se tiče grupe, nalaze su u D grupi zajedno sa: Portorikom, Nikaragvom, Izraelom i Venecuelom.

Amerikanci su na broju 2. favorita za osvajanje. Mike Trout je najzvučnije ime ekipe, a tu su još: Cedric Mulins, Nolan Arenado, Pete Alonso, Trea Turner, Mokie Betts, Kyle Shwarber od zvučnijih imena. Uzdanica broje 1. na brdu biće iskusni Adam Wainwright koji nosi boje Cardinalsa u MLB ligi. Milles Mikolas i Lance Lynn su verovatno ostala dva startera koja će biti potrebna ekipi za završnicu prvenstva. Nikako ne treba zaboraviti Merill Kelija i Brady Singera, koji su mlade uzdanice ekipe. USA će na otvaranju igrati protiv Velike Britanije. U grupi ih još očekuju mečevi protiv Meksika, Kolumbije i Kanade.

Japan zatvara TOP 3 favorita na prvenstvu. Uvek nezgodni Japanci napravili su od ovog sporta čudo, i praktično bejzbol je kod njih kultura svakog deteta od malih nogu. Uzdanice ove reprezentacije su Shonei Ohtani, verovatno najbolji igrač svet i broj 1. na listi najboljih u MLB. Yu Darvish i Seyia Suzuki dolaze takođe iz MLB lige, te će i oni biti motori ekipe. Meni lično najbolji igrač je bacač Yoshinobu Yamamoto, koji i dalje igra u Japanu u ekipi Orix Buffaloes. On će biti broj 2. starter iza Ohtanija. Kao što sam pomenuo i pored ne nekog kvaliteta svih igrača, Japan uvek igra drugačiji bejzbol od ostalih i zato su po meni uvek favoriti za osvajanje prvenstva.

Ako bi morao da izdvojim favorita iz senke, to je reprezantacija Portorika. Ona će u svojim redovima imati dva bitna igrača u napadu a to su: Francisco Lindor (New York Mets) i Javier Baez (Detroit Tigers). Na brdo dva bitna startera: Marcus Strotman (Chicago Cubs) i Jose Berios (Minnesotta Twins).

Izdvojio bi još Kanadu i Meksiko. Sa dosta MLB igrača ove reprezentacije ulaze u uži izbor favorita. Ostale reprezentacije su daleko iza i nemaju apsolutno ničemu da se nadaju. Pogotovo to mislim na: Češku, Veliku Britaniju, Tajvan i Nikaragvu. Oni će se boriti za čast i koju pobedu na šampionatu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje