sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

WBSC: Zaplet u grupi A, dva velika iznenađenje u grupi C i D!

Poslednji kolo grupne faze u grupama A i B, odigraće se danas i sutra. U grupi A danas igraju Italija-Holandija. Veoma bitan susret za obe ekipe, ali krucijalan za Holandiju. Oni bi pobedom obezdili 1.mesto ali što je bitnije izbegli Japan u 1/4 finalu. Porazom bi zakomplikovali sebi život, pa čak doveli u pitanje i plasman u narednu fazu jer bi svih 5 ekipa imali skor 2-2. Italijani bi porazom završio na 5.mestu što znači da bi morali za 4 godine opet u kvalifikacije za svetsko. Pobedom bi i oni imali 2-2 skor i tako bi primljeni poeni, odlučivali njihovu šansu za prolazak dalje. Kuba je siguran učesnik 1/4 finala šta god da se desi, iako su Kubanci na startu imali dva poraza. Kineski Taipej navija za poraz Italije, kako ne bi morali oni u kvalifikacije 2026.godine.

U grupi B je sve skoro jasno. Japan-Australija danas igraju duel za 1.mesto, ali svi znamo ko je favorit. Australija bi porazom zakomplikovala sebi život, jer će u poslednjem kolu ići na noge Česima. Ipak Australija ima samo 9 primljenih poena, što je mnogo manje od Čeha (22) i Koreje (21), ako dođe do kružnog sistema. Koreja igra protiv Kine za nadu, dok bi Kinezi i porazom ispali, pa će morati u kvalifikacije za naredni ciklus WBSC.

Počelo je 1.runda u grupi C. Ameri su lako izašli na kraj sa Britancima, pobedivši ih 6:2. Bitan HR udario je Kyle Schwarber u 4.izmeni. Veliko iznenađenje priredila je Kolumbija. Oni su extra izmeni pobedili favorizovani Meksiko 5:4.

U grupi D, Portoriko je nadigrao Nikarakvu. Stroman je držao goste na nuli do 5.izmene, a ofanzivno Portoriko je dominirao, konačan rezultat 9:1. Još jedno veliko iznenađenje jeste poraz Dominikanske republike od Venecuele 5:1. Dominikanci nisu mogli ništa da udare tokom cele utakmice, a sigurno veliki hendikep jeste izostanak Vladimira Guerera jr.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje