petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

WTA Akapulko: Curenko na korak od odbrane titule

Ukrajinska teniserka Lesija Curenko na korak je od odbrane titule u Akapulku koju je osvojila prošle sezone. Ona je u polufinalu pobedila Australijanku Dariju Gavrilovu razultatom 2:0, po setovima 6:2 6:4.

Iako rezultat govori da je Curenko dobila lagano meč sve je bilo samo ne to. Prosto se u vazduhu osećala napetost koliko su obe bile nervozne, a posebno se to odnosi na Gavrilovu koja iz nekog razloga pažnju privlači više svojim ispadima nego igrama.
Gavrilova je uspela da od devet gemova u koliko je ona servirala izgubi čak sedam. U prvom setu nije osvojila ni jedan gem na svom servis i logično je da je Curenko to iskoristila.
Ipak, ni Ukrajinka nije blistala na servisu. I ona se mučila s tim što je bila nešto smirenija. U drugom setu je vodila sa 5:0, a Gavrilova je uspela da se vrati na 5:4 i prenese ogroman pritisak na Curenko. Ukrajinka je nekako uspela da se iskobelja iz kandži Gavrilove i na kraju slavi u ne tako kvalitetnom meču.

Curenko će u finalu igrati protiv Švajcarkinje Stefani Vegele koja je pobedila najprijatnije iznenađenje turnira Sveđanku Rebeku Paterson. Vegele je slavila sa 2:0, po setovima 6:4 7:6 (7:5).

Iako je Peterson bolje rangirana na WTA listi ipak nije iskusnija od Vegele i to je ono što je na kraju presudilo. U svakoj neizvesnoj situaciji Vegele je pronalazila pravi udarac koji joj je donosio prednost. Inače je meč sve vreme bio u egalu, ali isključivo iskustvo Švajcarkinje je presudilo.

Finale protiv Curenko će za Vegele će biti vatreno krštenje, jer će se boriti za svoju prvu titulu u karijeri, dok će sa druge strane Curenko pokušati da osvoji svoju četvrtu titulu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje