petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

WTA Madrid: Simona Halep prva finalistkinja

Rumunska teniserka Simona Halep plasirala se u finale turnira u Madridu. Ona je u polufinala bila bolja od Švajcarkinje Belinde Benčić rezultatom 2:1, po setovima 6:3 6:7 (2:7) 6:0 posle velike borbe.

Simona Halep je važila za izrazitog favorita, jer do polufinala nije izgubila nijedan set. Belinda Benčič je prva uspela da joj otkine barem jedan set, ali ne više od toga.

Prvi deo igrao je protekao u apsolutnoj dominaciji rumunske teniserke. Simona Halep se sjajno kretala, udarala jako i precizno, a Belinda Benčić je bila samo nemi posmatrač. Na kraju, Simona Halep je sa tri brejka rutinski osvojila prvi deo igre.

Nastavak duela donosi nešto veću borbu. Iako je Benčičeva na startu meča pretrpela brejk videlo se da polako hvata ritam. Ubrzo je vratila brejk i napravila još jedan, ali taj brejk viška nije uspela da zadrži do kraja seta. Pobednik drugog seta je odlučen u taj brejku u kojem je Beenčićeva manje grešila, te ga je rešila u svoju korist sa 7:2.

Publika je očekivala još veću borbu u trećem setu, ali od toga nije bilo ništa. Simona Halep je pojačala ritam, a Benčićeva je izgledala kao da se zadovoljila osvojenim setom. Furioznom igro Rumunka je treći set osvojila sa 6:0 i na ekspresan način se plasirala u četvrto finale Madrida.

U velikom finalu Simona Halep će igrati protiv bolje iz duela Stivens/Bertens.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje