petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

WTA Rim: Osaka sigurna, Bertens se mučila, ali na kraju slavila

Nakon dana pauze zbog obilnih padavina, prva teniserka sveta Naomi Osaka plasirala se u osminu finala turnira u Rimu. Osaka je pobedila Slovakinju Dominiku Cibulkovi rezultatom 2:0, po setovima 6:3 6:3.

U najmanju ruku bio je ovo turbulentan meč, pun brejk lopti i tenzije. Ono to je odlučilo pobednicu jesu bolje iskorišćene šanse kao i agresivnija igra Osake. Osaka je sa 44 vinera bila mnogo agresivnija na terenu, i  zbog toga u onim ključnim trenucima prosto bila bolja.
Osaka će u osmini finala igrati protiv Rumunke Mihaele Buzarnesku, kojoj je predala Nemica Julija Gerges.

Ovogodišnja šampionka Madrida i jedan od glavnih favorita za trofej Kiki Bertens takođe se plasirala u osminu finala. Kiki Bertens je u trećem kolu bila bolja od Amerikanke Amande Anisimove rezultatom 2:1, po setovima 6:2 4:6 7:5.

Bilo je za očekivati da će Kiki Beretns odigrati nešto slabiji meč, jer je u Rim došla sa titulom iz Madrida.

Bertens je lagano uzala prvi set sa 6:2, i imala 3:0 uz dva brejka prednosti u drugom setu. Ipak, tu Bertens doživljava veliki pad u igri, jer je od narednih sedam gemova Anisimova osvojila šest.

U trećem setu je viđena velika nervoza na obe strane. Gledali smo reviju brejkova, a ukupno ih je bilo sedam. Na čisto iskustvo i suvi kvalitet Kiki Beretns je uspela da pobedi i plasira se u osminu finala, u kojem će igrati protiv Španjolke Karle Suarez Navaro.

Ostali rezultati:

Mladenović – Benčić 6:2 2:6 6:1
Buzarnesku – Gerges 6:4 3:4 4:4 / Predaja Gerges
Konta – Stivens 6:7 (3:7) 6:4 6:1
Muguruza – Kolins 6:4 4:6 6:2
Suarez Navaro – Korne 6:3 3:0 / Predaja Korne

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje