ponedeljak, 13. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

WTA Štutgart: Najava turnira

Nakon Fed kupa dame će zaigrati u Štutgartu. Ovo je vrlo moćan koji godinama unazad privlači najbolje igračice sveta. Ono što je bitno za napomenuti jeste da se igra na šljaci, ali u dvoranskim uslovima što je vrlo bitno. U dvoranskim uslovima servis dolazi do izražaja tako da na turniru imamo dosta dobrih serverki, i igračica koje svoju igru baziraju na ravnim i szažnim udarcima.

Najzvučnija imena koja će igrati u Štutgartu su:

Simona Halep kao prva nositeljka, Garbinje Muguruza kao druga nostiteljka, Elina Svitolina, Jelena Oštapenko, Anđelik Kerber, Marija Šarapova, Petra Kvitova, Karolin Garsija i još mnoge.

Kao što se da videti na turniru igra pet igračica iz prvih 10, i ovih imena se ne bi postideo ni jedan masters.

Titulu brani Laura Zigemund koja je prošle sezone u finalu pobedila Kristinu Mladenović. Šanse da ona ponovi ovaj uspeh su jako malo, jer je u međuvremenu Zigemund imala tešku povredu kolena zbog koje je pauzirala skoro godinu dana. I dalje nosi bandažu oko kolena pa tako treba biti oprezan sa njom. Ipak, ona je vrlo moćna kada se igra na šljaci pa ako bude imala sreće sa žrebom mogla bi da prođe kolo do dva.

Igračice koje brane veliki broj poena su:

1) Kristina Mladenović brani finale turnira. Njene igra ove sezone su najblaže rečeno loše. Ipak, na nekoliko turnira ove sezone je branila titulu, ili barem finale, a na tim turnirima nikada nije ispala u prvom kolu.

2) Simona Halep brani polufinale. Iako je napravila osetnu prednost u odnosu na Karolinu Woznjacki ne verujemo da će Simona Halep sebi dozvoliti neko rano ispadanje na ovom turniru.

Ono na šta bismo vam skrenuli pažnju jeste da se prethodnog vikenda igrao Fed kup na terenima Štutgarta. Igrale su Nemice protiv Čehinja pa su tako Kvitova, Kerber kao i Gergres „osetile“ teren što bi mogla biti velika prednost u odnosu na ostale igračice.

Pored ovoga igračica na koju vam skrećemo pažnju, i koja gotovo uvek igra dobro ovde jeste Anđelik Kerber. Pored toga što je domaća igračica one je 2016. godine stigla do osmine finala, a 2015. i 2016. godine je podizala trofej. Takođe, još jedna bitna stvar jeste da je njen sponzor Porše ujedno i sponzor ovog turnira. Ko je gledao nekad Kerber mogao je da vidi da na njenoj majici uvek piše Porše. Ovo je vrlo bitna stvar, jer kada vam je sponzor tako jak brend onda imate veliku obavezu za dobar rezultat, i možda je to razlog njenih dobrih igara ovde u Štutgartu.

Turnir u Štutgartu igra se za nagradni fond od 816 000 eura, a šampionka turnira će dobiti najnoviji model Poršea.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje