sreda, 15. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Zbog problema sa kolenima morao je da se „penzioniše“

Italijanski fudbaler – Davide Santon zvanično je saopštio da stavlja „tačku“ na svoju igračku karijeru.

31-godišnji full-back je doneo odluku za predvremeno „penzionisanje“ usled velikih problema koje je imao sa kolenima, te je često dosta dugo odsustvovao sa terena.

„Primoran sam da okačim kopačke o klin. Nije da nemam ponuda, ali moje telo jednostavno više ne može da se nosi sa tim nakon toliko povreda. Prinuđen sam na ovo. Nisam hteo, ali moram. Još uvek mogu da hodam, ali to nije dovoljno da budem profesionalni sportista. Ukoliko bih nastavio da guram, rizikovao bih da mi zatreba proteza. Levo koleno je jednostavno nestalo. To me sprečava da radim mnoge stvari. Desno koleno, koje je operisano tri puta, uklonjena je hrskavica, ceo spoljašnji meniskus, pa čim ga makar malo napregnem, nabrekne i ne može da se savije“, kazao je Santon za medije na Apeninskom poluostrvu.

Seniorsku karijeru je započeo u dresu Intera (za koji je nastupao u dva navrata), sa kojim je osvojio dve titule prvaka Italije, dva trofeja u nacionalnom Kupu, pehar Lige Šampiona i Svetsko klupsko prvenstvo. Takođe, igrao je i za ekipe – Ćezene, Njukasla i Rome.

Za selekciju Italije debitovao je tokom 2009. godine i ukupno je sakupio osam nastupa u dresu „Azura“.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje