nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Železničar ima novog trenera

Železničar iz Pančeva je nakon uvodnih utakmica smenio Predraga Rogana, a novi trener ekipe je Aleksandar Linta, koji je godinu dana bio bez posla, otkako je napustio novosadski tim Mladost GAT.

Između ostalog, u zvaničnom saopštenju na facebook stranici kluba, navedeno je sledeće.

Doveli smo novog trenera. Aleksandra Lintu nema potrebe posebno da predstavljam, jer se radi o stručnjaku sa velikim iskustvom. U više navrata smo želeli da dovedemo ovog trenera, čak smo i vodili razgovore, ali nam se tada planovi nisu poklapali. Sada smo na obostrano zadovoljstvo ozvaničili saradnju. Novom stručnom štabu poželeo bih sreću i da dobro startuju već protiv Novog Pazara„, rekao je Ivan Adžić.

Novi trener je već odradio nekoliko treninga sa prvotimcima Železničara, a poklonici najvažnije sporedne stvari u Pančevu i južnom Banatu, nadaju se da će „šok-terapija” uroditi plodom već u prvoj narednoj utakmici. Posle gostovanja u Novom Pazaru, „Želji” predstoji duel sa Čukaričkim na svom terenu, a onda i pauza u šampionatu, zbog kvalifikacionih utakmica reprezentacije Srbije, koja će svakako dobro doći.

Hvala ljudima iz uprave Železničara na ukazanom poverenju. Potvrdio bih reči direktora Adžića da smo i ranije želeli da sarađujemo. Uslovi koje sam zatekao sada, mada je isto bilo i ranije, presudili su da Železničar bude moja prva opcija. Moj osnovni uslov kada dolazim u klub jeste da postoji kvalitetan teren za igru, a on je u Pančevu savršen. Klub je dobro organizovan, sve je zaista na visokom nivou. Odradio sam nekoliko treninga sa momcima i za sada sve ide po planu. Imamo dodru ekipu, većinu igrača poznajem, sa nekima sam već sarađivao i siguran sam da Železničar ima kvalitet za elitu. Bez obzira na možda nešto lošiji start prvenstva, verujem da ćemo ostvariti cilj i opstati u društvu najboljih. Ekipa je dobro fizički pripremljena, što je zasluga mojih kolega iz prethodnog stručnog štaba i svi preduslovi za dobar fudbal su tu. Očekuje nas ogromno iskušenje u Novom Pazaru, protiv ekipe koja je takođe promenila trenera. Veliki izazov je pred nama, ali izazova se ne treba plašiti, već im ići u susret. Generalno sam optimista. Kako u fudbalu, tako i u životu. Novi Pazar respektujemo, ali znam da ćemo mi u duel ući sa velikom energijom i željom da napravimo dobar rezultat„, rekao je u prvom obraćanju medijima u Pančevu novi trener Železničara.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje