četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Zomer potpisao za „Bavarce“

Švajcarski reprezentativac – Jan Zomer svoju karijeru nastavlja u dresu nemačkog prvaka – Bajern Minhena.

34-godišnji golman je došao u Minhen za sumu od 8 miliona eura fiksno (dodatnih 1.500.000 eura kroz bonuse) iz redova, Borusije Mehengladbaha. Iskusni čuvar mreže je sa upravom bavarskog velikan ugovorio saradnju do leta 2025. godine.

 

„Veoma sam uzbuđen zbog novog izazova u Bajernu. To je veliki, moćan klub. Mnogo puta smo igrali jedan protiv drugog – znam ogroman kvalitet i auru ovog kluba. Ponosan sam što sam sada deo Bajerna. Pred nama su veliki izazovi. Veoma se radujem što ću početi ovde sa svojim novim saigračima i svemu što dolazi. Želim da se zahvalim Borusiji Menhengladbah za osam i po divnih godina i što je omogućila ovaj transfer“, rekao je švajcarski golman.

„Morali smo da reagujemo nakon što smo izgubili Nojera. Imamo velike ciljeve ove sezone koje želimo da ostvarimo i zato smo angažovali Zomera, kojeg smatramo jednim od najboljih evropskih golmana. Jan je dugogodišnji golman švajcarske reprezentacije, a ima iskustvo u Ligi Šampiona. On se svojim karakterom i ambicijama odlično uklapa u naš tim“, dodao je sportski direktor kluba – Hasan Salihamidžić.

Minhenski klub je tako doveo neophodno pojačanje između stativa nakon povrede prvog golmana – Manuela Nojera za koja je tekuća sezona završena.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje