subota, 27. jul 2024.

t1x2.net

spot_img

Zvanično – Dubaji ulazi u ABA ligu!

Ukoliko je do sada postojala nekakva dilema, sada je više i oficijalno nema – Košarkaški klub Dubai od naredne sezone postaje deo ABA lige!

Ovu informaciju su u toku dana i zvanično potvrdili čelnici regionalne lige i samog kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

„Pridruživanje kluba BC Dubai porodici ABA lige predstavlja specifičan sportsko-poslovni poduhvat. Predstavlja viziju koju su klubovi ABA lige prepoznali kao idealnu priliku za postizanje dva prioritetna cilja. Prvo, povećati kvalitet takmičenja, a drugo, otvoriti vrata novom tržištu, što će ubrzati napore ABA lige da postane liga koja generiše profitabilnije poslovanje u korist svojih akcionara“, rekao je direktor ABA lige  – Dubravko Kmetović.

„Oduševljeni smo što smo se pridružili ABA ligi, regionu poznatom po negovanju nekih od najboljih svetskih košarkaških talenata. Sa nestrpljenjem očekujemo da budemo domaćini ABA lige ovde u Dubaiju u Coca-Cola Areni, gde će košarkaški entuzijasti moći da uživaju u vrhunskom iskustvu. Od srca se zahvaljujem upravi ABA lige i timovima na njihovoj saradnji i posvećenosti u dovođenju lige u moj rodni grad“, dodao je vlasnik i predsednik kluba – Abdula Saed Al Nabudah.

KK Dubaji tako od naredne sezone 2024/2025 biće deo ABA lige koja će imati 16 timova umesto dosadašnjih 14.

Klub iz UAE je za učešće u regionalnom takmičenju izdvojio 2.500.000 eura godišnje, odnosno na sebe preuzimaju sve troškove putovanja i smeštaja klubova, igrača, sudija, zvaničnika prilikom odlaska u Dubaji.

Više informacija o ovom projektu biće dato na zvaničnoj konferenciji za novinare koja će se održati u utorak, 28. maja 2024. godine u 15:00 časova u hotelu Crovne Plaza, Beograd.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje