četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Zverev se kockao, ali prošao u drugu rundu Rolan Garosa

Nemački teniser Aleksander Zverev plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa. Zverev je posle velike borbe i preokreta savladao sunarodnika Oskara Otea rezultatom 3:2, po setovima 3:6 3:6 6:2 6:2 6:0.

Od sjaja do očaja igrao je Zverev, ali je uspeo da pronađe put do pobede. U uvodna dva seta mlađi Nemac je dosta grešio, ali bilo je tu dosta zasluge i Otea. Ote je bio taj koji je dominirao, koji je skupljao poene i potpuno je zasluženo poveo sa 2:0 u setovima.

Ipak igra na tako visokom nivou nije mogla da potraje do kraja meča i Zverev je toga bio svestan. Zverev je znatno podigao nivo igre u nastavku meča i to se momentalno odrazilo na rezultat. Rani brek početkom trećeg seta je mogao da nagovesti da će Zverev uspeti da doše do preokreta. Nakon prvog brejka ubrzo je usledio i drugi, i Zverev je smanjio na 2:1.

Sličan scenario je viđen i u četvrtom setu. Zverev rano lomi otpor protivnika i rutinski izjednačuje na 2:2. Peti set je bio puka formalnost, jer je govor tela Otea govorio da se predao. Rezultat od maksimalnih 6:0 samo potvrđuje da je Ote izgubio mnogo na fizičkoj snazi i da nije mogao da parira Zverevu do kraja meča.

Zverev će u drugoj rundi igrati protiv boljeg iz duela Safiulin/Taberner.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.rolandgarros.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje