subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Zvezda, Radnički i Šabac na korak od polufinala plej-ofa

Vaterpolisti Crvene zvezde, Radničkog i Šapca nalaze se veoma blizu plasmana u polufinale plej-ofa, pošto su u prvim četvrtfinalnim mečevima kao gosti bili ubedljivi. Crvena zvezda je u derbiju pobedila na Banjici Partizan rezultatom 12:6, a na poluvremenu je ekipa Aleksandra Filipovića imala vođstvo od 7:1 i do kraja je održavala razliku. Radnički je potopio Nais sa veoma ubedljivih 18:6, dok je Šabac u Novom Sadu savladao Vojvodinu sa sigurnih 14:8. U četvrtak od 18 sati i 30 minuta u prvoj utakmici četvrtfinala sastaju se Zemun i Novi Beograd.

Kako se u četvrtfinalu plej-ofa igraju samo dve utakmice, čini se da Zvezda, Radnički i Šabac za sedam dana neće imati težak zadatak, pošto su u gostima napravili lepu razliku.

Crvena zvezda je odigrala odličan meč na Banjici, nametnula je od početka svoj ritam i golovima Veljka Tankosića, Ivana Basare i Jusukea Šimicu povela je 3:0 posle nešto više od šest minuta igre. Nisu se trgli vaterpolisti Partizana, te je Zvezda nastavila seriju preko Miloša Vukićevića, koji je dva puta bio precizan, a na neočekivano visokih 7:0 povisili su Vuk Milojević i Kristian Šulc. Tada je bilo jasno da će tim trenera Filipovića ostvariti pobedu.

Crno-beli su u samoj završnici prvog poluvremena preko kapitena, Stefana Mitrovića, smanjili na 7:1, a osam minuta kasnije bilo je 8:3 za goste. Početkom poslednjeg perioda Partizan je prišao na 8:4, da bi Subotić sa dva gola vratio gostima “+6”. Crno-beli su još jednom smanjili na četiri gola zaostatka golovima centra, Danila Čabrila, ali je Zvezda bila bolja u završnici i obezbedila je pobedu od 12:6. Najefikasniji kod pobednika bio je kapiten, Miloš Vukićević sa tri gola, dok su Tankosić i Subotić dodali po dva. Kod domaćih se istakao Čabrilo sa tri, Rafael Vergara je dodao dva, a Stefan Mitrović jedan pogodak.

Nikola Lukić, KVK Radnički
(Foto: KVK Radnički)

Šabac je takođe jako dobro otvorio meč u Novom Sadu i posle nepuna tri minuta vodio je 3:0, a u narednim minutima bilo je i 5:1. Vojvodina je krajem prve i početkom druge četvrtine prišla na 5:3, ali više od toga nije mogla do kraja meča. Šabac je brzo ponovo stigao do četiri gola prednosti i tu razliku nije ispuštao do kraja utakmice, a u poslednjem delu meča je i uvećao prednost pred revanš. Prednjačio je Savo Ćetković sa četiri gola, dok su Đorđe Vučinić, Marko Janković, Dragan Drašković i Srđan Vuksanović postigli po dva pogotka. Kod domaćih se sa tri istakao Marko Tubić.

Nais je odolevao Radničkom samo u prvoj četvrtini, pošto je posle pet minuta bilo 2:2, a sredinom druge četvrtine 7:2 za goste. Kragujevčani su održavali “+5” do početka treće četvrtine, kada su novom serijom duplirali razliku, poveli 14:4 i mirno priveli meč kraju. Istakao se Nikola Lukić sa četiri gola, dok su Strahinja Rašović, Aleksa Ukropina i Luka Pljevančić dodali po tri. Kod Nišlija se šest različitih igrača upisalo u strelce.

Partizan – Crvena zvezda 6:12 (0:3, 1:4, 2:1, 3:4)

PARTIZAN: Bulajić, Čabrilo 3, Barać, Nešić, Gak, Jakšić, Vergara 2, Rikardo, Božović, Aksentijević, Andrin, Mitrović 1, Belopavlović, Bućan. Trener: Korolija.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 2, Kasum, Marković, Subotić 2, Milojević 1, Šulc 1, Basara 1, Rađen, Vukićević 3, Šimicu 1, Radović, Aleksić, Smiljević 1. Trener: Filipović.

Nais – Radnički 6:18 (2:4, 1.4, 1:6, 2:4)

NAIS: Lazić, Pošmuga, Pavičić, Trajković, Đorđević, Vujović, Bolović 1, Kovačević 1, Živić, Šilj, Vasić 1, Milošević 1, Stojanović, Kujović 1. Trener: Saković.

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 3, Stanojević 1, Janković 1, Toholj, Krug, Ukropina 3, Trajković, Pljevančić 3, Miličić 1, Lukić 4, Panić, Todorovski, Radulović 2. Trener: Stevanović.

Vojvodina – Šabac 8:14 (2:5, 3:3, 1:2, 2:4)

VOJVODINA: Gavrilović, Marić, Maksimović 1, Mitrović, Tintor, Vasin 1, Prekogačić, Radovanlija, Tubić 3, Trkulja, Trapara, Gusarov 2, Rajković, Biočanin 1. Trener: Bilić.

ŠABAC: Filipović, Eraković, Marković, Repanović 1, Savković, Ilić, Vučinić 2, Tonković, Janković 2, Vuksanović 1, Drašković 2, Velkić 1, Vukadinović, Ćetković 4. Trener: Vasović.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje