četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Zvezda: U susret protivniku – Radnički 1923

Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 13 časova i 30 minuta gostuju kragujevačkom Radničkom na „Čika Dači“ u okviru 15. kola Superlige Srbije.

MEĐUSOBNI DUELI

Sa Radničkim 1923 smo se do sada u istoriji sastali ukupno na 50 susreta. U okviru prvenstva odigrano je 26 mečeva, pet Kup duela i čak 19 prijateljskih utakmica. Crvena zvezda je pobedila na 37 duela, deset puta je susret završen nerešenim ishodom, dok je na samo tri utakmice slavio Radnički. Takođe, gol razlika je na strani našeg tima i iznosi 103:22.

Poslednji put Crvena zvezda i Radnički su se sastali 13. maja 2015 godine, a slavio je Radnički sa 2:1. Jedini gol za naš tim tada postigao je Mihajlo Ristić sa bele tačke. Prvi meč te sezone 2014/15, odigran na „Čika Dači“, završen je bez golova.

BUDITE UZ ZVEZDU

Karte za duel između Radničkog 1923 i Crvene zvezde možete nabaviti danas do 17 časova na blagajnama stadiona „Rajko Mitić“, a cena za severnu tribinu je 500 dinara. Svi navijači koji neće biti u prilici da uživo bodre naše fudbalere u Kragujevcu, imaće priliku da prate direktan prenos utakmice na televiziji Arenasport od 13 časova i 30 minuta. Ukoliko niste u prilici da pratite video prenos uživo, možete biti uz naše igrače i na Zvezdinoj aplikaciji, putem tekstualnog prenosa na našem Meč centru, koji aktivan na svakom meču, iz minuta u minut, kao i na zvaničnom Tviter nalogu našeg kluba.

FORMA EKIPA

 Crvena zvezda se trenutno sa 32 boda nalazi na drugoj poziciji na tabeli u Superligi Srbije uz sjajnu gol razliku od 30:8. Zabeležili su naši prvotimci osam pobeda, dva remija i jedan poraz od starta sezone, a imaju i utakmicu manje u odnosu na ostale ekipe u ligi. Sa druge strane naš tim blista u Ligi Evrope gde se nalazi na prvom mestu u grupi F sa 7 osvojenih bodova u konkurenciji sa Bragom, Ludogorecom i Midtjilandom. Na prethodom prvenstvenom meču izabranici Dejana Stankovića su izgbuli od Radnika u Surdulici sa 2:1, jedini gol za naš tim postigao je El Fardu Ben. Naš tim je na ovaj način prekinuo niz od 50 vezanih utakmica na kojima je ostvario pozitivan rezultat.

Radnički zauzima 12 mesto na tabeli u nacinalnom šampionatu i posle 13 odigranih rundi prvenstva ima ukupno 14 osvojenih bodova. Ekipa iz Kragujevca je trijumfovala na četiri meča (Mladost, Spartak, Voždovac, Novi Pazar), dva puta je igrala nerešeno (TSC, Proleter) i zabeležila čak sedam poraza (Napredak, Radnik, Čukarički, Partizan, Metalac, Kolubara, Vojvodina). Na poslednjem meču su poraženi od Vojvodine sa 3:1, a jedini gol za Radnički postigao je Veljko Trifunović. Takođe, kragujevački Radnički je eliminisan i iz Kupa Srbije od ekipe Radnika rezultatom 2:0.

NAJBOLJI PROTIVNIČKI IGRAČI

Najbolji strelac Radničkog jeste Marko Mirić, bivši fudbaler Crvene zvezde, sa šest postignutih golova, a sa dva pogotka manje na listi strelaca prati ga Veljko Trifunović igrač koji je ponikao u beogradskom Radu. Od ofanzivnih fudbalera treba pomenuti dete Crvene zvezde Borisava Burmaza, koji je iz Grafičara pojačao Radnički, i bosanskog internacionalca Nemanju Dragutinovića. Na sredini terena šef stručnog štaba Radničkog – Vladimir Radenković uglavnom deli minutažu svojim fudbalerima, ali najstandarniji je svakako iskusni tridesetrogodišnji kapiten Stefan Kovačević. Najbolji asistent ekipe iz Kragujevca jeste desni bek Aleksandar Varjačić sa četiri asistencije, a ovaj tridesetogodišnji fudbaler je zadužio dres Radničkog još u sezoni 2016/17. Štoperski tandem čine Stefan Filipović i Aleksa Damjanac, koji je došao iz Grafičara u tim iz Kragujevca, dok poziciju levog beka zauzima Uroš Blagojević. Na golu je početkom sezone bio standardan Ivan Radoš, a na poslednjih pet mečeva izbor je pao na Stojana Lekovića.

SUDIJA MEČA

Glavni arbitar na utakmici 15. kola Superlige Srbije između Radničkog 1923 i Crvene zvezde biće Milan Mitić. Pored aut linija pomagaće mu Miloje Milićević i Nikola Antić. Četvrti arbitar biće Marko Ivković, delegat meča Marko Osmajlić, a u VAR sobi sedeće Aleksandar Živković i Oliver Petrović.

OSTALI MEČEVI

Subota:

-16:00   Radnički Niš – Mladost

Nedelja:

-14:00   Kolubara – Spartak

-14:00   Novi Pazar – Radnik

-16:00   Metalac – Napredak

-17:00   FK Voždovac – TSC

-18:00   Proleter – Vojvodina

-18:30   Partizan – Čukarički


Izvor: FK Crvena Zvezda

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje