subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Zvezda ubedljiva, Šabac slavio u Novom Sadu, Zemun bolji od Starog Grada

Večeras je kompletirano drugo kolo Super lige Srbije za vaterpoliste, a pored Novog Beograda, koji je u derbiju kola pobedio Radnički 11:8, odnosno Partizana, koji je bio bolji od Naisa 8:5, pobede su ostvarili Crvena zvezda, Šabac i Zemun. Crveno-beli su do druge pobede u Šampionatu stigli protiv Banjice i pobedili su sa ubedljivih 15:6. Šabac je u Novom Sadu bio bolji od Vojvodine 9:6, dok je Zemun, takođe kao gost, savladao Stari Grad 14:8.

Posle dva odigrana kola samo Novi Beograd i Crvena zvezda imaju maksimalan učinak, odnosno po dve pobede, a upravo se te dve ekipe sastaju u derbiju trećeg kola. Tada će Zvezda biti oslabljena neigranjem dvojice igrača koji su bili pozitivni na korona virus. Čak šest timova ima po pobedu i poraz, dok su Banjica i Stari Grad bez bodova.

Crvena zvezda je, kao što je bilo i očekivano, lako i ubedljivo savladala Banjicu, bez obzira što u sastavu nije bilo iskusnijih igrača. Tim Aleksandra Filipovića poveo je 8:0 u 12. minutu utakmice i tu prednost je održavao do kraja treće četvrtine, posle koje je bilo 13:5. Pitanje pobednika se nije postavljalo i čekao se samo konačni rezultat. Veljko Tankosić je sa četiri gola predvodio crveno-bele, dok je Kristian Šulc dodao tri. Kod Banjice se sa dva izdvojio Veljko Krstić.

Vaterpolisti Zemuna naneli su drugi poraz Starom Gradu u ovoj sezoni, pošto su trijumfovali na Dorćolu sa sigurnih 14:8. Zemunci su u prvom poluvremenu održavali od jednog do tri gola prednosti, na poluvremenu je bilo 9:6, a u nastavku je gostojući sastav potpuno potopio Stari Grad, stigao do sedam golova prednosti i tako došao do prvih bodova. Đorđe Ljubenović je bio najefikasniji sa četiri gola kod pobednika, dok je Amerikanac Luis Araja postigao tri za domaće.

Vaterpolo klub Vojvodina

(Foto: dnevnik.rs)

Šapčani su u Novom Sadu dobro otvorili meč i imali su više prilika. Đorđe Vučinić je gostima doneo vođstvo iz peterca, ali je Žarko Vasin izjednačio. Izjednačena borba se vodila i u druge dve četvrtine, kada su Šapčani stizali do vođstva, a Vojvodina do izjednačenja. U poslednjem napadu u prvom poluvremenu, ekipa Darka Bilića imala je napad sa dva igrača više, priliku za prvo vođstvo, ali to nije iskoristila pa je ostalo 3:3. Drugu šansu za vođstvo domaćin je propustio kada nije iskoristio peterac, ali je treća prilika, odnosno lopta, završila u mrežu gostiju, a strelac je bio Aleksa Tintor. Šapčani su ipak preokrenuli do kraja trećeg perioda, a posle isključenja trenera Bilića, koji je komentarisao suđenje, Vojvodina se predala i Šabac je stigao do pobede.

Savo Ćetković i Filip Gardašević su predvodili Šapčane sa tri, odnosno dva pogotka, dok se šest različitih igrača upisalo u listu strelaca u ekipi Vojvodine.

Vojvodina – Šabac  6:9 (1:1, 2:2, 1:2, 1:4)

Bazen Slana bara. Sudije: Raković i Balažević. Isključenja: Vojvodina 16, Šabac 13.

VOJVODINA: Gavrilović, Marić, Maksimović, Mitrović, Tintor 1, Vasin 1, Prekogačić, Radovanlija 1, Tubić, Trkulja 1, Brešćanski, Gusarov 1, Popadić, Biočanin 1. Trener: Bilić.

ŠABAC: Filipović, Eraković , Marković, Repanović 1, Tkač, Ilić, Vučinić 1, Gardašević 2, Janković, Tonković, Stojanović 1, Velkić 1, Vukadinović, Ćetković 3. Trener: Nikolić.

Stari Grad – Zemun 8:14 (3:5, 3:4, 0:2, 2:3)

Bazen: SRC „Milan Gale Muškatirović“. Sudije: Raković-Krstonošić i Prlić. Isključenja: Stari Grad 7, Zemun 5. Peterci: Zemun 1 (1).

STARI GRAD: Ilić, Popović, Sekulić, Kovačević, Giri, Spasić, Barbarez 1, Vasić 1, Araja 3, Lalić 2, Trajković 1, Aksentijević, Ivanović, Arsin. Trener: Mijalkovski.

ZEMUN: Tanović, Relić 1, Jović 2, Vasiljević 1, Perković 1, Ljubenović 4, Mitrović, Mihailović, Jovanović, Popović 2, Matičević, Vukazić 1, Sretković, Japundžić 2. Trener: Vukotić.

Banjica – Crvena zvezda 6:15 (0:6, 3:5, 2:2, 1:2)

Bazen Banjica. Sudije: Petrović i Stoiljković. Isključenja: Banjica 13, Crvena zvezda 6. Peterci: Banjica 1 (1), Crvena zvezda 2 (1).

BANJICA: Cerović, Pavlović, Gavrilović 1, Janošević 1, Mušikić, Krstić 2, Cvetković, Ilić 1, Andrijašević 1, Bodiroga, Stojadinović, Jauković, Sokolovski, Vuksanović. Trener: Nikolić.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 4, Kasum 1, Marković, Subotić 2, Stojanović, Vićković, Milojević 1, Trtović, Šulc 3, Smiljević 2, Radović 2, Aleksić. Trener: Filipović.

Vaterpolo Super liga Srbije – Drugo kolo

Novi Beograd 11. april – Radnički  11:8 (4:2, 1:2, 3:2, 3:2)
Partizan – Nais 8:5 (2:1, 3:1, 2:0, 1:3)
Stari Grad – Zemun 8:14 (3:5, 3:4, 0:2, 2:3)
Banjica – Crvena zvezda 6:15 (0:6, 3:5, 2:2, 1:2)
Vojvodina – Šabac  6:9 (1:1, 2:2, 1:2, 1:4)

Plasman: Novi Beograd 11. april 6, Crvena zvezda 6, Vojvodina 3, Šabac 3, Nais 3, Zemun 3, Partizan 3, Radnički 3, Stari Grad i Banjica bez bodova.


Izvor: Vaterpolo vesti

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje