subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Marsej: Džumhur predao Berdihu, Krajinović ispustio Puija

Češki teniser Tomaš Berdih plasirao se u polufinale turnira u Marseju. On je pobedio Damira Džumhura koji je posle izgubljenog prvog seta bio primoran da preda meč.
Džumhur je igrao vrlo dobro tokom prvog seta, napravio prvi brejk, ali kada je servirao za set tad je poklekao. Berdih je napravio brejk i uspeo da set odvede u taj brejk.
Ono što je obeležilo taj brejk jeste to što su kamere uhvatile Džumhura kako govori svom timu da ako izgubi taj brejk da će predati meč. Svoju reč je ispunio, meč je predao, jer se nije osećao najbolje.
Tako se Berdih plasirao u polufinale u kom će igrati protiv Rusa Karena Kačanova koji je pobedio Žulijena Benetoa sa 2:0.

Ni srpski teniser Filip Krajinović nije prošao najbolje. On je posle velike borbe izgubio od domaćeg igrača Luke Puija rezultatom 2:1, po setovima 7:6 (7:5) 3:6 6:4. Meč je bio vrhunskog kvaliteta, i kao u Roterdamu odlučvale su sitnice koje su išle na ruku Francuzu. Krajinoviću kao da se skratila ruka u samom finišu meča, a sve je to poslednica nedostatka takvih mečeva. Pui će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Mau/Ivaška.

Turnir u Marseju se igra za nagradni fond od 718 810 dolara.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje