petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Đoković kroz pakao Melburna do trećeg kola

 

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se treće kolo Australijan open pobedom nad Gaelom Monfisom rezultatom 3:1, po setovima 4:6 6:3 6:1 6:3.

Meč se igrao u brutalnim uslovima. U hladu je temperatura bila 39 stepeni, a temperatura podloge je isla preko 60 stepeni Celzijusa. Čini se kao da su se igrači više mučili sa uslovima nego sa protivnikom.

Monfis je u meč ušao mnogo bolje. Đoković je na početku izgledao zbunjeno, tromo i to je Monfis iskoristio. Napravio je dva brejka i poveo sa 3:0. Ipak, Đoković se aklimatizovao i počeo da igra. Uspeo je da vrati dva brejka minusa i izjednačio na 3:3, ali taj nalet nije iskoristio do kraja, jer je Monfis napravio ribrejk i do kraja držao svoj servis.

Može se reći da je to bilo sve od Monfisa kada je ovaj meč u pitanju. U drugom setu počeo je vidno da se muči pre svega na fizičkom planu. U pauzama između gemova polivao se vodom ne bili se malo osvežio, ali ni to nije pomoglo.
Đoković je uspeo da prelomi drugi set u osmom gemu napravivši brejk, a može se reći da je to prelomilo i meč.
Od tad pa do kraja meča Đoković je oduzeo četiri puta servis Monfisu koji nije mogao da prati ritam koji je nametnuo Đoković.

U trećem kolu Đoković će igrati protiv Alberta Ramosa Vinjolasa.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje