petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Najava nove sezone Poljske Ekstraklasa lige (2017/18) -2.deo!

U prvom delu predstavljanja Poljske Ekstraklasa lige predstavili smo vam prvih osam timova iz sezone 2016/17, u nastavku ćemo obraditi timove koji su prošle sezone odigrali playout ligu, kao i timove koji su novi u društvu najboljih:

WISLA Plok

Ovom timu je playof mesto izmaklo samo zbog negativnog uspeha u krugu sa Koronom i Zaglebije Lubinom jer su sva tri tima imala isti broj bodova 39, pred podelu lige na dva dela. Ostvarili su prošle sezone skor 10-9-11 i gol razliku 42:44. Prošle sezone imali su interesantan statistički podatak na domaćem terenu, gde su na 12 od 19 mečeva odigrali nerešeno na poluvremenu.

U periodu između dve sezone umesto trenera Marcina Kazmareka, došao je novi trener Jerži Brzecek, koji stiže iz ekipe GKS Katovice, sa kojom je prošle sezone zauzeo 7.mesto u drugoj ligi Poljske.

Ekipu Wisle napustilo je nekoliko igrača iz prošlosezonskog tima, standardni desni bek Kielpin (30/0) pojačao je redove Pogon Siedlica, dok je štoper Tomislav Božić (21/1) otišao u Midez Legnicu. Iz veznog reda sa timom nisu više dvojica jako važnih igrača, Bugarin Dimitar Iliev (29/2/2) otišao je u Slovačku, dok je Belorus, Sergej Krivets(23/2/4) slobodan je u izboru nove sredine.

Što se tiče pojačanja Dominik Furman (32/3) jedan od ključnih igrača Wisle Plok prošle sezone, posle jednogodišnje pozajmice otkupljen je od Tuluza. Niko Varela (19/1) ofanzivni vezni fudblare stigao je iz grčke Larise. A vezni red pojačali su i Adam Dzvigala (12/2) iz Lehije i Damian Rasak (30/4) iz Midez Leganice.  Napad je pojačan Kamilom Bilinskim(32/11/6) koji je odigrao jako dobru sezonu u redovima Slaska i bio najbolji strelac tima. Dok je u odbrani konkurencija pojačana dovođenjem na jednogodišnju pozajmicu igrača Napolija, Igora Lasickog (prošlu sezonu proveo u Karpiju gde je odigrao svega 4 meča, član je mlade Poljske reprezentacije.

Od važnih igrača iz prošle sezone tu su defanzivci Syzminski i Stepinski, vezni igrači Furman, Reca i Merebašvili, Wlazlo i Rogalski, kao i napadači Kante i Piatkovski.

Wisla Plok je i pored odlazaka nekih igrača uspela da sačuva kostur tima iz prošle sezone, a dolazak Bilinskog trebalo bi da doprinese efikasnijem napadu iako će biti potreban period da se uigra sa ekipom, očekujemo borbu za 8.mesto koje vodi u pleyof, a realan plasman ove ekipe je od 8 do 12 mesta ove sezone.


ZAGLEBIE Lubin

Zaglebije je prošlu sezonu otvorilo uspehom u evrokupovima eliminacijom najpre bugarske Slavije u prvom kolu, a zatim i beogradskog Partizana u drugom, posle 0:0 u Beogradu i istog rezultata u Lubinu, boljim izvođenjem penala prošli su u narednu rundu, ali su tu eliminisani od danskog Sonderiskea ukupnim rezultatom 2:3. Sezonu 2015/16 završili su na visokom trećem mestu, a narednu u kojoj su i napravili ove rezultate u Evropi tek na 10.mestu, a danak je možda odneo i rani početak priprema za prošlu sezonu pa ekipa nije imala dovoljno vremena ni resursa da se oporavi za prvenstvo i ponovi uspeh.

Imalu su skor 9-10-11 i samo zbog negativnog skor protiv Korone i Wisle Plok, nisu završili u playofu iako su svi imali isti broj bodova.

Što se tiče promena u timu, otišao je jedan od najstandardnijih igrača, veznjak Piatek (33/4) koji je pojačao redove Termalice. Levi bek Đorđe Čotra (21/0) otišao je u Slask. Vezni igrač Rakovski (16/0) takođe je napustio tim, a bio je najčešće korišćen igrač sa klupe tokom sezone.

Pojačanja koja su dovedena trebalo bi da nadomeste odlazak ovih igrača, a stigli su Adama Matuschyk iz nemačkog Braunšvajga, reprezentativac Poljske na 20 utakmica. U prošloj sezoni odigrao samo dve meča, dok je sezonu 2015/16 nastupio 29 puta uz 1 gol i 3 asistencije, nastupa na mestu zadnjeg veznog igrača i trebalo bi da zameni Piateka. Stigao je i desnokrilni napadač Bartolomej Pavlovski (7/0) iz Lehije, kao i Jakub Swierczok (30/16/3) iz drugoligaša Tychia. Odbrana je pojačana dolaskom desnog beka Alana Cervinskog (30/0/4) iz GKS Katovica i štopera Bartosz Kopacz-a (31/3/1) iz Gornik Zabreza.

Tokom pripremnog perioda Zaglebie je odigralo 6 mečeva, slavila su samo protiv Krakovije (2:0), nerešeno su odigrali sa Aek Larnakom (0:0), Odrom (1:1) i Piast (1:1), dok su poraženi od Hapoel Ber Ševe (1:2) i Pogon Szczecin (1:2).

Tim Zaglebija je sličan već nekoliko sezona i to je verovatno i najveća prednost ovog tima, odlazak Piateka jeste važan ali je dolaskom Matuschyka to donekle rešeno. Ostatak tima i važnih igrača poput golmana Polačeka, defanzivaca Tosika,Guldana i Todorovskog, vezne igrače Janoszka, Kubickog, Janusa i napadače Woziniaka (najbolji strelac tima sa 9 golova), Nespora i Bukse, i dalje je na okupu a pitanje efikasnosti moglo bi biti rešeno dolaskom golgetera iz druge lige, Swierzczoka, ali mi i dalje očekujemo utakmice sa maksimalno tri gola na meču ovog tima (takav slučaj bio je na 25 od 30 mečeva u regularnom delu prvenstva prošle godine). Očekujemo plasman Zaglebija u playof ove sezone ili mesto ili dva ispod ovog rezultata.


SLASK Vroclav

Deo Poljske koji želi da se odvoji od ove države, predstavlja ekipa Slaska iz Vroclava i gotovo cela regija navija za ovaj klub, a atmosfera na mečevima je vatrena. Prošlosezoni rezultat i samo 11. mesto razočaralo je i upravu i navijače, tako da se u ovoj sezoni očekuje makar napredak do pleyofa, ali da li je to i realno?

Ekipa je tokom leta doživela gotovo totalni remont, mnogo standardnih igrača napustilo je klub, neki su se vratili sa pozajmica u svoje matične klubove, i sve u svemu klub je napustilo 14 fudbalera. Najvažniji igrači koji su otišli jesu prvi strelac Bilinski (32/11) koji je otišao u Vislu Plok, kao i ofanzivni vezni fudbaler i drugi strelac tima, japanac Morioka (36/8) koji je otišao u Vasland Beveren. Klub su napustila oba golmana, prvi Pawelek (26/0) i drugi Kamenar (9/0), što se tiče defanzive nije bilo važnijih odlazaka, ali u veznom redu nema više defanzivnog veznog Ostoje Stjepanovića (27/1), kao ni Aleksandra Kovačevića (16/1) koji se vratio u svoj klub Lehiju posle šestomesečne pozajmice, ofanzivniji vezni fudbaler koji su napustli tim su Engles (17/3) koji je pojačao Rodu, Grajciar (13/3) koji je otišao u Pribram, Alvarinho (23/1) se vratio u Jagieloniju, a Roman (12/1) u Bragu. Ostali igrači nisu imali tako bitnu ulogu u timu, i odigrali su najviše 13 mečeva poput napadača Zvolisnskog i beka Levandovskog koji su takođe bili na pozajmicama.

Posle odlazaka, ekipa je popunjena dolaskom jedanaestorice novih igrača, dok su se još dvojica vratili sa pozajmica. Na golu je pojačanje stiglo u vidu prvog golmana Pogon Szczecina prošle sezone, Jakuba Slowika (20/1). Defanzivna linija jača je za Đorđa Čotru (21/0) inače levog beka iz Zaglebie Lubina, a stigao je i štoper Igors Tarasovs (15/2/1) iz turskog drugoligaša Giresunspora, inače sezonu pre standardnog štopera Jagielonije. Što se tiče pojačanja u veznom redu,stigao je Dragoljub Srnić(30/1), defanzivni vezni iz Čukaričkog, zatim Mihal Charapek (19/0/1) iz Lehije Gdanjsk, dok su nešto ofanzivniji Oktavian Skrzecz (15/2) koji stiže iz drugog tima Šalkea, i Maciej Palaszevski koji je prebačen iz mladog tima Slaska. Krilne pozicije jače su za Michal Mak-a (5/0) iz Lehije Gdanjsk, koji je odlične partije pružao u sezoni 2015/16, ali je prošlu malo igrao, najviše zbog toga što je prvi deo sezone proveo na pozajmici u Arminiji Bilefeld gde je odigrao samo jedan meč, Jakuba Koseckog(20/2/3) iz nemačkog Sandhauzena, dok je u napadu stigao Arkadiuš Piech (26/9/1)iz kiparskog Apolon Limasola.

U pripremnom period Slask je odigrao mečeve protiv GKS Katovica (pobeda 2:0) dok su sa Wislom Plok odigrali nerešeno 2:2.

Od igrača koji su tu od prošle sezone, treba istaći veznjake Pich-a (17/7) Felipe Goncalevesa(16/2), defanzivce Kokoszka (30/3), Celeban (37/3), Augusta (20/0) i Dankowskog (31/1) i napadača iz španije Sito Rieru (22/0) koji prošle sezone nije postigao ni jedan pogodak!

Mnogo promena u timu iz Slaska u svakom delu tima i odlazak nekoliko najboljih igrača prošle sezone ne nagoveštavaju da bi ovaj tim mogao da odigra mnogo značajniju ulogu ove sezone, borba za playof je realnost, ali ukoliko pojačanja uspeju da se uigraju brzo sa starosedeocima pozicija od 6 do 10 trebala bi da bude sigurna za ovaj tim.


ARKA Gdanija

 

Tim koji je najpre prošle sezone uspeo da osvoji Kup Poljske pobedom na Lehom iz Poznanja posle prodžetaka 2:1, pred početak nove sezone slavili su protiv Legije iz Varšave u Superkupu Poljske, posle 1:1 u regularnom delu, Arka je slavila prosle produžetaka. Prvenstvo su završili  na 12.mestu sa skorom 8-7-15 i gol razliku 37:50, a imali su drugu najlošiju odbranu u celoj ligi. U playout-u su na 7 mečeva ostvarili skor 2-2-3.

U periodu između dve sezone prvi golman Jalocha (28/0) vratio se u ekipu Legije iz koje je bio na pozajmici, a ove sezone će na golu stajati drugi golman, letonac Šteinbors (9/0), mada je stigao i prvi golman Termalice, Pilarz (28/0).Odbrana koja je bila najslabiji deo tima je nepromenjena što se tiče odlazaka, a pojačana je sa Tomas Kosutom (15/1/1) iz redova Slovačkog, tako da se može reći da neće biti puno promena u odnosu na prošlu sezonu u ovom delu tima, a da li će doći do napretka u igri i pomeranja sa drugog mesta najlošijih odbrana, videćemo tokom sezone. Iz veznog redu u odnosu na prošlu sezonu nedostaju ,,desetka’’ Szwoch (36/3/7) koji se vratio u Legiju posle isteka pozajmice, a nema ni slovenca Miroslava Bozok-a (30/2/3). Od pojačanja koja su stigla u ovaj deo tima, treba istaći Gregorza Piesio-a (28/2/4) ofanzivnog veznog iz Gornjik Lehne koja je napustila društvo najboljih timova, a stigao je i španac Alvaro Rey(9/2) iz Panetolikosa,  Hrvat Filip Jazvić (11/1) stiže iz redova rumunske Krajove. Igrač koji bi mogao da zablista ove godine stigao je iz redova drugoligaša Razwoj Katowice, a to je levokrilni napadač Patryk Kun (33 utakmica, 6 golova i 9 asistencija). U napadu je takođe došlo do nekih promena, dvojac koji je napustio klub  Trytko (12/2) i Abbott (11/1) zamenjen je sa špancem Ruben Juradom (iz trećeligaša Atletiko Balearse) prošle sezone 37/12/4, a stigao je i Mihal Zebrakowski (29/9/1) iz drugoligaša Tarnobrzeg.

U pripremnom periodu Arka je remizirala sa Apoelom 1:1, zatim poražena sa od Sandecye 0:2 i letonske Spartaks Jurmale 1:2, da bi u poslednjem meču pred prvenstvo slavili protiv Tennis Borusie 7:1.

Arka je prošle sezone pokazala da može da bude jako neugodan protivnik, ali tokom prelaznog roka nije rešen gorući problem koji se tiče odbrane koja je prošle sezone na 37 mečeva primila čak 60 golova, a svoju mrežu netaknutom uspela je da sačuva samo na 9 mečeva od tih 37. Tim koji može sa svakim da odigra i pobedi, ali isto tako može i da bude poražen od bilo kog protivnika. Realan domet tima je plasman od 9 do 14 mesta.


KRAKOVIJA Krakov

Najveći rival Visle iz Krakova, ali i klub koji nema značajnijih rezultata jako dugo vremena, iako su omladinci u poslednjih 10-ak godina nekoliko puta bili u top 2 tima juniorske lige na čemu je mogla da se stvara osnova novog tima Krakovije. Prošle sezone bili su tim sa najviše nerešenih utakmica u ligi, čak 13, što im je donelo 13.mesto u regularnom delu sezone sa skorom 6-13-11 i gol razlikom 38:43. U playoutu su imali skor 2-2-3.

Tokom ovog prelaznog roka, čelnici Krakovije nastojali su da pojačaju tim, a po specijalnizovanim sajtovima za procenu vrednosti igrača, Krakovija trenutno ima peti tim po vrednosti igrača u celoj Ligi.

Tokom ovog leta, Krakovija je oborila i jedan rekord, doveden je Jaroslav Mihalik iz Slavije Prag i plaćen oko 850 hiljade evra što je najveći transfer u istoriji ovog kluba. Mihalik igra na desnokrilnoj pozicji, prošle sezone odigrao je 10 mečeva upravo za Krakoviju na pozajmici i postigao po gol i asistenciju na 10 mečeva. Najviše pojačanja stiglo je u defanzivi, golman Pesković stiže iz redova Korone, dok su novi štoperi u timu, Mihal Siplak(28/0) iz slovačkog Mihalovca, Helik(20/0) iz Ruh Chorzowa i Oleksiy Dytyatev (29/1)iz Karpata. Tim je napustio jedan od dvojice najstandardnijih defanzivaca Polczak (28/1) i otišao u rumunsku Astru. Levi bek Brzyski (22/1) otišao je u novog prvoligaša Sandecju. Još jedan standardan štoper Wolakiewicz (29/0) slobodan je u izboru novog kluba posle isteka ugovora. Lenard Sovah (15/0) pojačaće konukrenciju na mestu levog beka, a stiže iz škotskog Hartsa.

Vezni red slabiji je za Cetnarskog (27/1) koji je na pozajmici u Sandencyi i drugog strelca tima Budzinskog (33/7) kome je istekao ugovor i slobodan je u izboru novog kluba. Kao zamene i pojačanja u veznom redu stigli su Drewnika(29/4/4 u dresu Gornjik Lehne) iz Leh Poznana, finac Peteri Forsel (30/13/8) jedan od najboljih igrača drugoligaša Miedz Legnice prošle sezone, dok su krilne pozicije pojačane estoncem Zenjovim(20/6/6) iz Gabale, a koliko očekuju od ovog igrača pokazuje podatak da će nositi dres sa brojem 10, toko kvalifikacija za Ligu Evrope je prošle sezone odigrao 8 mečeva, postigao 3 gola i zabeležio 4 asistencije.  Napad je slabiji za Erika Jendrišeka (31/1), ali su tu i dalje Szczepaniek (34/6) i Piatek (27/11).

U pripremnom periodu uz 2 pobede (Chobry 2:1 i Stal Mielec 2:0), jedan remi (Karvina 2:2) i tri poraza (Sandecya 1:0, Pogon Szczecin 2:1,Zaglebie Lubin 2:0)

Dosta promena u timu i pokušaj uprave kluba da angažovanjem mladih igrača koji su se dokazali na nekim drugim nivoima takmičenja stvore tim koji će biti konkurentniji u novoj sezoni, odbrana je osvežena, dok u veznom redu angažovanjem Zenjova, Drewnika i Forsela koji su imali odlične sezone u svojim klubovima napravljena nova sredina terena koja će možda doprineti efikasnijoj i boljoj igri. Rezultati iz predsezone napredovali su, ali bolji rezultat od ovog tima možda pre možemo očekivati kako sezona bude odmicala i novi saigrači se budu uklapali u zamisli novog šefa struke Michal Probierza koji je u prethodne dve sezone osvojio treće i drugo mesto sa ekipom Jagelonije i predstavljaće najveće pojačanje ovog kluba, smatramo da ukoliko se ekipa uigra na vreme, možda može do mesta koja vodi u playoff, mada ukoliko projekat ne uspe, ekipu će opet čekati borba za opstanak u playoutu.


PIAST Gliwice

Ekipa Piasta prošle sezone razočarala je nastupima u ligi, i tek kroz playout uspela da sačuva prvoligaški status, regularan deo prvenstva završili su na predposlednjem mestu sa skorom 7-9-14 i gol razlikom 31:49, imali su najlošiji napad u ligi. U playoutu su se donekle konsolidovali i ostvarili su skor 5-1-1 i postigli čak 14 golova uz samo 5 primljenih i tako završili na 10.mestu.

Iskusni trener Jan Urban doprineo je poboljšanju igre tima, a pre Slaska vodio je ekipu Leh Pozanja, loši rezultati na pripremama koštale su ga posla neposredno pred početak šampionata, a doveden je Wdowczyk , prošle sezone nekoliko meseci trener Visle Krakov. Što se tima tiče, otišli su sledeći igrači: defanzivac Mraz (28/1), štoper Mokwa (19/1), veznjac Maslovski (30/1) od igrača koji su imali bitnu ulogu u timu, a bilo je odlazaka i igrača bez značajnije minutaže.

Tim je i pojačan, a kao najveće pojačanje figurira najbolji igrač Jagielonije, Vasiljev (32/ 13 / 14) igrač odlične kreacije i udarca, igraće kao povučeni napadač i pokušati da doprinese rezultatima tima zajedno sa najboljim igračem u prošloj sezoni, špancem Gerard Badiom. Pored Vasiljeva, stiglo je još tri igrača, desni bek Konczkowski iz Ruha, štoper Walnecik iz drugoligaša Tarnobrzeg i levokrilni napadač Jagiello iz drugoligaša Znicza.

U pripremnom periodu jako loši rezultati tima, 5 poraza i samo jedan remi koštale su trenera Urbana gubitka posla, poraženi su od Tychy 0:3, Hapoel Ber Sheve 0:1, Pogona 3:1, Fulama 0:1 i Sigme 1:2, odigrali su nerešeno sa Zaglebijem 1:1.

Česte promene trenera nisu dobre ni za jedan tim, a naročito za tim koji je igrao dosta promenljivo prošle godine, nije bilo puno promena u timu, ali osim novog igrača Vasiljeva i španca Badie nema drugih igrača koji mogu preuzeti odgovornosti i bitniju ulogu u timu, tako da će Piast i ove sezone imati puno problema oko plasmana, naročito ako na domaćem terenu budu rasipali bodove protiv timova sličnog kvaliteta, realnost je borba u playoutu, a ukoliko se forma ne porpavi Piast će opet strepeti za opstanak.


NOVI PRVOLIGAŠI

 

SANDECJA Novi Sacz

Tim koji je ušao u najjači rang Poljskog fudbala osvajanjem prvog mesta u Drugoj ligi, ostvarili su skor 18-7-9 i gol razliku 50:29, imali su najbolju odbranu u ligi, ali tek četrvrti napad po efikasnosti. Na domaćem terenu imalu su skor 12-4-1 i gol razliku 35:10, dok su na gostovanjima igrali uglavnom mečeve sa malim brojem golova. Sandecja nikad do sada nije igrala u najjačem rangu Poljskog fudbala.

Igrači koji su najzaslužniji za plasman u viši rang su golman Radlinski, defanzivci Bučko, Slaby(drugi strelac tima sa 8 golova), Szufryn, vezni igrači Malkovski inače najbolji strelac tima sa 9 pogodaka, Baran, Trochim, Galecki i napadači Dudzić (treći strelac tima sa 5 golova), Korzyum (četvrti strelac tima sa 3 gola)

Tim nije menjan u velikoj meri tokom prelaznog roka, od standardnih igrača otišao je levi bek Slaby (33/8) inače drugi strelac tima iako defanzivac, pojačao je redove Termalice. Ostali igrači koji su napustili tim nisu imali bitne uloge u timu.

Ni kada su u pitanju pojačanja, uprava nije puno radila, stigli su levi bek Patrik Mraz(28/1/6) iz Piasta, dok je na levom beku stigao Brzysky (22/1)  iz Krakovije , a došao je i štoper Plamen Krachunov (28/1) iz Etnikosa sa Kipra, na pozajmicu iz Jagielonije je stigao levi bek Jonatan Straus (22/2 u drugom timu Jagielonije). Cetnarski (27/1) došao je na pozajmicu iz Krakovije, dok je napadač Aleksandar Kolev (15/7/4) došao iz drugoligaša Stal Mielec.

U pripremnom periodu odigrali su  5 mečeva, zabeležili 3 pobede, jedan remi i jedan poraz. Pobedili su Partizan Bardeyov (4:0), Arku (0:2), Krakoviju (1:0), sa APOEL-om su odigrali 3:3, a od Lehije su poraženi 3:2.

Tim koji je osvojio drugu ligu je gotovo u potpunosti sačuvan, uigran i sa istim trenerom kao i prošle sezone, stil igre ne bi trebalo da menjaju ni sada, igraće jako čvrsto na gostovanjima, dok će na domaćem terenu pokušati da se nametnu i da osvoje što više bodova mogu. Ono što je uvek neugodno za ekipe koje ulaze iz nižih ranogova, nedovoljno iskustvo u ligi  i veći broj kvalitetnih rivala može ovu ekipu dovesti u problem i borbu za opstanak, iako po dosadašnjim rezultatima i igrama pokazuju da mogu da se nose sa većinom najboljih ekipa Poljske. Realan plasman od 11 do 15 mesta.


GORNIK Zabrze

Drugoplasirani tim prošlogodišnjeg takmičenja u Poljskom drugom rangu, ekipa Gornika, vratila se u prvu ligu posle samo jedne sezone u drugoj ligi. Imali su drugi najbolji napad u ligi, a osvarili su skor 17-7-10 i gol razliku 53:34.

Ekipa u odnosu na onu koja je izborila plasman u društvo najboljih nije menjana u velikoj meri, a od standardnih igrača tim su napustili samo ofanzivni vezni Plizga (19/2), defanzivac Kopacz (31/3) koji je slobodan u izboru novog kluba.

Od pojačanja su dovedeni Michal Koj (17/1) štoper Ruha koji je ispao iz lige, i još jedan štoper iz redova šampiona Legije, Wieteska (14/3/1 na pozajmici u Chobry-u. Damian Kadzior, desnokrilni napadač stiže iz redova Wigry Suwalki, a prošle sezone je imao odličan učinak u druoj ligi, gde je postigao 14 golova i zabeležio čak 15 asistencija.

Od starosedelaca treba istaći najboljeg strelaca Druge lige, španca Angula sa 15 golova prošle sezone, nastupa u veznom redu,  odličan je bio i napadač Ledecki sa 7 pogodka, a treba istaći i učinak Mаtuseka, Kurzawe,Wolniewizca.

U pripremnom periodu najpre poraz od Slaki Miacz 3:0, pobeda nad Odrom 5:0, poraz od Trineca 0:2, pobeda nad Karvinom 4:0, poraz od Zemplina 4:3.

Pripremene utakmice pokazale su da će ovaj tim gajiti ofanzivan stil igre, a i po sastavu ekipe i pojačanjima to se i može očekivati, najveći problem imaće u defanzivi gde je konkurencija mala i gde povreda bilo kog ključnog igrača može da predstavalja veliki problem. Golova bi trebalo da bude, naročito ako španac Angulo ponovi igre iz druge lige gde je bio jedan od najboljih igrača lige, takođe novo pojačanje Kadzior mogao bi da zablista u ofanzivnom delu igre. Prednost tima je uigranost, ali brine slaba mogućnost rotacije koja je neophodna za neki viši rezultat, ukoliko do kraja prelaznog roka ekipa ne pojača odbranu, može ući u problem i borbu za opstanak, realan domet od 10 do 16 mesta.

PROGNOZA lige: 

  1. Legija Varšava
  2. Lehija Gdanjsk
  3. Leh Poznanj
  4. Jagielonija
  5. Visla Krakov
  6. Pogon Szczecin
  7. Slask Vroclav
  8. Arka Gdinya
  9. Termalica Bruk
  10. Krakovija
  11. Zaglebije Lubin
  12. Gornik Zabrze
  13. Wisla Plock
  14. Korona Kielce
  15. Sandecja Novi Sacz
  16. Piast Glivice


Ovim smo završili najavu Poljske Ekstraklase, najjačeg ranga Poljskog fudbala, nadamo se da će vam analize svih 16 timova pomoći u klađenju, ali radi još potpunije informisanja pratite svakodnevno našu rubriku >> TRANSFERI <<, jer prelazni rok traje do 31.avgusta pa su moguće još neke promene u timovima!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje