petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Šampiona: revanš mečevi 2. kola – najave i prognoze (utorak)

Tokom prošle nedelje imali smo priliku da odgledamo svih 17 utakmica 2. kola kvalifikacija za Ligu Šampiona, a sada, nedelju dana kasnije, očekuje nas odigravanje i svih 17 revanš mečeva. U ovom članku predstavićemo vam kratku najavu i predlog za 7 revanš utakmica koje se igraju u utorak, 18. jula.


16:00 Astana (Kazahstan) – Spartaks Jurmala (Letonija)

(prva utakmica: Spartaks Jurmala – Astana 0:1)

Astana je u prvoj utakmici bila praktično jedina ekipa koja je “igrala fudbal“, s’ obzirom da je pored njihove dominacije izdanje domaćina bukvalno palo u senku. Kazahstanski predstavnik uspeo je da ka golu protivnika uputi čak 19 šuteva ka golu, od čega čak 10 u okvir, a ako dodamo da su imali prosek skoro 65% jasno je da je ta pobeda mogla biti i ubeldjivija, da igrači Spartaksa nisu postavili tradicionalne istočnoevropske zidove pred svojim golom. Ni jedna ni druga ekipa nakon tog duela nisu odigrale ligaške utakmice te utisak i poznavanje protivnika još nisu “izbledeli“. Zbog toga očekujemo isti scenario, ali sa nešto ubedljivijom pobedom Astane, koja sada igra kod kuće.

1-1 @1,50 (vođstvo domaćina na poluvremenu i pobeda na kraju)

1&2-4 @1,65 (pobeda domaćina uz 2 do 4 gola na utakmici)


18:00 Alaškert (Jermenija) – BATE Borisov (Belorusija)

(prva utakmica: BATE Borisov – Alaškert – 1:1)

Iako je prva utakmica završena nerešenim rezultatom može se reći da je BATE ipak moralni pobednik, ali od svega toga sada imaju samo prednost gola u gostima. Oni su u toj prvoj utakmici dominirali u svim aspektima igre, a ka golu protivnika uputili su čak 19 šuteva od čega 9 u okvir, dok igrači iz jermenske ekipe nisu ni jednom ozbiljnije pretili. Jedini gol gostiju bio je ustvari autogol domaćina, tako što se nakon golmanovog izbijanja lopta odbila od Alekseja Riosa i završila u pogrešnoj mreži. Sve u svemu, mislimo da će beloruska ekipa uraditi ono što se od njih očekuje pa i na gostujućoj utakmici.

Prolaz 2 @1,40 (gosti prolaze dalje)

X2&0-3 @1,55 (remi ili pobedu gostiju uz 0 do 3 gola na utakmici)


18:00 Vardar (Makedonija) – Malme (Švedska)

(prva utakmica: Malme – Vardar – 1:1)

Prva utakmica se i pored ogromne dominacije plavo-belih završila nerešenim rezultatom i to nakon vođstva Makedonaca koji su uputili svega 4 šuta ka golu. Ipak ta 4 šuta, od čega 1 u okvir, bila su dovoljna za manje-više miran revanš sa gledišta Vardara (zbog gola u gostima), dok čak 28 pretnji Šveđana (iako 5 opasnijih) nisu bili dovoljni za nešto više. Sve u svemu, ništa nije gotovo i tek nas sada očekuje najveća borba. Nema sumnje da će obe ekipe igrati čvrsto pošto su plasmanu u 3. kolo jako blizu i prostora za rizik nema, a treba istaći da se utakmica neće igrati u Skoplju već u Strumici koja je od prestonice udaljena 120 kilometara. Malmeu ni na ovom susretu neće moći da pomognu levi bek Behrang Safari (11n/1g/0a), štoper Felipe Karvaljo (4n/1g/0a), kao ni centralni napadači Markus Rosenborg (14n/4g/4a, prvi strelac, kapiten) i Aleksander Jeremejef (9n/2g/1a).

Najnovija informacija: postoje određene šanse da se prvi strelac i kapiten Markus Rosenbert ipak pojavi danas na terenu!

Prolaz 2 @1,50 (gosti prolaze dalje)

X2&0-3 @1,55 (remi ili pobedu gostiju uz 0 do 3 gola na utakmici)


19:00 Samtredija (Gruzija) – Karabag (Azerbejdžan)

(prva utakmica: Karabag – Samtredija – 5:0)

Pobedom Karabaga u prvoj utakmici rezultatom 5:0 praktično je sve rešeno i dileme oko učesnika 3. kola kvalifikacija definitivno nema. Karabag ovim nastavlja pohod ka grupnoj fazi Lige Evrope, dok Samtredija ponovo ostaje na minimalnom učinku. Ne treba stvarno objašnjavati previše, Karabag je nakon katastrofalnih priprema gde su zabeležili sva 4 poraza u prvoj zvaničnoj utakmici uspeo da dođe do veoma ubedljive pobede, a ka golu protivnika imali su “samo“ 9 šuteva (6 u okvir). Gotovo je sigurno da će Karabag danas izaći u potpuno izmešanom sastavu, a samim tim svako prognoziranje pada u vodi. Sve u svemu, mislimo da Samtredija neće uopšte ovu utakmicu shvatati previše ozbiljno pošto ih za 4 dana očekuje nastavak domaćeg šampionata.

D0-1 @1,40 (domaćin postiže 0 do 1 gol)


19:00 TNS (Vels) – Rijeka (Hrvatska)

(prva utakmica: Rijeka – TNS – 2:0)

Sudeći po prvoj utakmici velški predstavnik već može da otpiše učešće u 3. kolu kvalifikacija pošto su ka golu protivnika uputili samo 1 šut i do debelo pored stative. Sa druge strane domaćin, tj. Rijeka, pretio je 22 puta, od čega veoma opasno čak 11 puta. Sve u svemu, mislimo da Rijeka svakako prolazi dalje, ali svi znamo kakav je mentalitet ekipa sa ovih prostora pogotovo kada je “sve rešeno“. Mislimo da kladionice bez razloga očekuju goleadu na revanš utakmici, ali mi mislimo da je ponavljanje broja golova iz prvog duela maksimalno čemu možemo da se nadamo.

0-3 @1,50 (0 do 3 gola na utakmici)

0-2 @2,30 (0 do 2 gola na utakmici)


19:00 Vikingur Gota (Farska Ostrva) – Hafnarfjordur (Island)

(prva utakmica: Hafnarfjordur – Vikingur Gota – 1:1)

Vikingur se nekako uspeo provući u prvoj utakmici postigavši gol sa bele tačke u 73. minuti meča. Iako nisu bili preterano kvalitetna strana gol u gostima za njih sada je nešto veoma dobro. Sa druge strane, iako je Hafnarfjordur dominirao terenom sa posedom od 64% i ukupno 8 šuteva ka golu ipak su ostali na samo jednom pogotku. Svakako da je domaćin kvalitetniji, dolaze iz kvalitetnije lige, a mislimo da im ovo gostovanje neće predstavljati veliki problem s’ obzirom da su Island i Farska Ostrva veoma blizu.

Prolaz 2 @1,55 (gosti prolaze dalje)

0-2 @1,70 (0 do 2 gola na utakmici)


20:00 Budućnost (Crna Gora) – Partizan (Srbija)

(prva utakmica: Partizan – Budućnost – 2:0)

Partizan je u prvoj utakmici opravdao očekivanja, bili su dosta dominantni na terenu, ali ipak golovi su usledili tek po ulasku možda i najboljeg igrača Leonarda, prvo sa bele tačke, a nakon toga je kvalitetni Brazilac uspeo da povisi rezultat. Mogao je Partizan i zasigurno da postavi tačku na ovaj dvomeč, ali je zbog ogromne sebičnosti Đurđevića rezultat ostao nepromenjen. Sve u svemu, iako Partizan zvanično neće imati podršku u Podgorici nema sumnje da će skupina navijača iz crnogorske prestonice ipak bodriti voljeni tim. Budućnost mora da se otvori, ali s’ obziromda nemaju kvaliteta za borbu na dva fronta (napad i odbrana) u isto vreme nismo sigurni koliko će njihova formacija biti ofanzivna. Partizan je kvalitetnija ekipa i veoma su velike šanse da pobedu iz prvog duela i overe, ali mi mislimo da goleadu nećemo videti.

0-3 @1,40 (0 do 3 gola na utakmici)

X2&0-3 @1,60 (remi ili pobedu gostiju uz 0 do 3 gola na utakmici)


Kakva su Vaša očekivanja za ove utakmice? Da li mislite da ćemo videti par iznenađenja?

Tipovi i kvote preuzeti su iz kladionice Maxbet


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje