subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Nikako ne sme biti potcenjena

Prvi polufinalni meč ženskog dela turnira u Rimu odigraće braniteljka titule Elina Svitolina i Anet Kontavejt.

Nominalno Svitolina je postavljena za favorita i koliko možemo da vidimo kvota na njenu pobedu rapidno opada. Ipak, mi se ne bi tako zaletali na njenu pobedu bez obzira što je favorit, jer je Estonka pokazala da na šljaci ume da igra odličan tenis.

Kontavejt je pokazala odličan tenis ovde u Rimu, a njene dobre igre datiraju još iz Madrida. Tamo je stigla do treće runde, ali nije mogla protiv Kvitove koja je na kraju osvojila trofej. Ovde u Rimu je dobila igračice kao što su Kuznjecova, Woznjacki i Venus Vilijams. Dakle sve top igračice, a njene pobede nad pomenutim igračicama su bile više nego impresivne.
Zaista joj ovi uslovi pašu i vrlo ju je teško probiti na ovim terenima u Rimu.

Svitolina koliko god da je dobra teniserka ume da zapne baš kada se od nje očekuje dobra partija. Iako je došla do polufinala daleko je ovo od njenog najboljeg tenisa, i u takvim okolnostima Kontavejt ima svoje šanse.

Naravno, na sve ovo treba dodati da je ženski tenis vrlo nepredvidiv i da je sve moguće pogotovu na šljaci. Kada kažemo pogotovu na šljaci mislimo na to da je brejk još lakše napraviti, i da servis nema skoro pa nikakvu prednost.

Svitolina jeste favorit, ali pita se nešto i Kontavejt i po nama je over bolja opcija nego pobeda Ukrajinke.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje