petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Prvenac Medvedeva!

 

Ruski teniser Danil Medvedev osvojio je svoju prvu titulu u karijeri. On je u finalu pobedio mladu nadu Australije Aleksa De Minaura sa 2-1, po setovima 1-6 6-4 7-5.

Meč je bio pun inteziteta, dugih razmena i što je najbitnije fantastičnih poena.

De Minaur ponesen dobrim igrama u Brizbejnu i ovde u Sidneju u meč ulazi kao da mu to nije prvo ATP finale. Svaki poen je zavisio od njega, a Medvedev je bio samo nemi posmatrač. De Minaur je oduzeo 3 puta servis Medvedevu i činilo se da će ovo biti još jedna sjajna partija mladog Australijanca.

Ipak, takav tempo nije mogao da drži tokom celog meča, i može se reći da tu leži njegovo neiskustvo. Počeo je polako da gubi dah, a Medvedev mic po mic da preuzima konce igre. To je rezultovalo brejkom u sedmom gemu drugog seta i Medvedev osvaja drugi set.

U trećem setu Medvedev je bio u psihološkoj prednosti. Odmah na startu seta pravi dva brejka i dolazi do vođstva od 4-1.
Činilo se da De Minaur nema šanse za povratak, ali u igru ga je vratio Medvedev kome je ruka počela da drhti.

Na 4-1 Medvedev pravi dve duple greške i time vraća De Minaura u igru. Očigledna je bila nervoza Medvedeva koji kasnije nije uspeo da iskoristi meč loptu na servis De Minaura.
Publika je bila u transu i počela da vrši enorman pritisak na Medvedeva koji nije uspeo da odservira za pobedu pri rezultatu 5-4 za njega.

Taman kad su svi mislili da će De Minaur i konačno da preokrene meč u svoju korist, izdao ga je servis pa je tako Medvedev uspeo da napravi brejk za 6-5 i na kraju odservira za prvu titulu u karijeri.

Pored titule Medvedev je zaradio i ček na 83 650 dolara.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje