petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Domaćini obezbedili promociju, gosti se bore za „goli život“

U sredu veče na programu su sve utakmice 46-tog, ujedno i poslednjeg kola drugog ranga engleskog fudbala „Championship“. Dobićemo odgovore koji timovi idu direktno u „Premier League“, ko će u doigravanje za plasman u elitu, kao i koje ekipe ispadaju u niži rang takmičenja. Pred nama je dosta interesantnih duela, a mi ćemo najaviti utakmicu koja je nama najviše „zapala za oko“…

LEEDS UNITED – CHARLTON ATHLETIC

LEEDS UNITED je nakon 16 godina čekanja napokon ostvario svoj cilj – obezbedili su direktan plasman u Premier ligu naredne sezone. Sasvim zasluženo, jer su tokom čitavog prvenstva igrali veoma dobro, bili konstantni, te na kraju zauzeli i prvo mesto u Championship-u. Brojni navijači su u centru grada proslavili povratak u elitni rang engleskog fudbala, a slavljenička atmosfera vlada i unutar kluba, odnosno među samim igračima. Stoga, za domaćine predstojeći susret nema apsolutno nikakvog rezultatskog značaja, mogu da odigraju dosta „ležerno“, a sasvim izvesno na Elland Road-u već razmišljaju o narednoj sezoni u Premier ligi za koju moraju „dobrano“ da se spreme.



CHARLTON ATHLETIC za razliku od svog narednog rivala, itekako ima rezultatskog imperativa, jer se „grčevito bore“ za opstanak. Uoči poslednjeg kola nalaze se izvan zone ispadanja, ali samo zbog bolje gol razlike u odnosu na Luton Town. Takođe i predposlenjeplasirani Barnsley može da ih bodovno pretekne, te za gostujuće fudbalere ovo je utakmica sezone. Za klub bi bila prava katastrofa kada bi ispali u „League One“ iz brojnih razloga, te iako imaju status autsajdera, gosti moraju da daju svoj maksimum i da krajnjim naporima sačuvaju svoje mesto u ligi u naredne sezone.

Kada su međusebni dueli ovih klubova u pitanju, zanimljiv je podatak da Charlton Athletic nije pretrpeo nijedan poraz od Leeds United-a na poslednjih šest utakmica u nizu.

28.09.19 CHA Charlton Leeds 1 : 0
30.04.16 CHA Leeds Charlton 1 : 2
12.12.15 CHA Charlton Leeds 0 : 0
18.04.15 CHA Charlton Leeds 2 : 1
04.11.14 CHA Leeds Charlton 2 : 2
01.04.14 CHA Leeds Charlton 0 : 1

 

Takođe, izuzetno im odgovara gostovanje na stadionu „Elland Road“ na kojem nisu doživeli neuspeh još od 2000. godine (8 utakmica – 3 pobede i pet remija).

30.04.16 CHA Leeds Charlton 1 : 2
04.11.14 CHA Leeds Charlton 2 : 2
01.04.14 CHA Leeds Charlton 0 : 1
23.10.12 CHA Leeds Charlton 1 : 1
03.10.09 LO Leeds Charlton 0 : 0
08.05.04 PL Leeds Charlton 3 : 3
01.12.02 PL Leeds Charlton 1 : 2
24.02.02 PL Leeds Charlton 0 : 0

 

Mišljenje urednika: Kako što smo već istakli za Leeds United ovaj duel ne znači, te je moguće da priliku za igru dobiju igrači koji su tokom sezone mahom bili u drugom „planu“. Sa druge strane, Charlton Athletic ima „sudbinu u svojim rukama“, jer bi u slučaju trijumfa obezbedili opstanak u ligi (usled daleko bolje gol razlike koju imaju od Luton-a), dok bi u suprotnom morali da se nadaju i da će rezultati sa utakmica Luton – Blackburn, ali i Brentford – Barnsley ići u njihovu korist. Iako gosti imaju podređenu ulogu na poslednjem meču u sezoni, mi verujemo da će daleko veći motiv koji imaju, ali i sjajna tradicija koja im ide „na ruku“ biti ovoga puta i presudni u njihovoj borbi za opstanak, jer bi zaista bila prava šteta kada bi klub poput Charlton Athletic-a ispao u treći rang engleskog fudbala. 

 

Glavni sudijaG.Eltringham

Predlog za tipovanjeX2 / @2.25 „za hrabrije“ „2“ / @4.75

Utakmica je na programu u sredu sa početkom od 20:30 na stadionu „Elland Road“.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje