sreda, 01. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

20:30 Cleveland Cavaliers – Golden State Warriors

Danas je na programu 5 utakmica iz NBA lige, a najavu za meč koji je prvi na programu od 18h između New York Knicksa i Boston Celticsa možete pročitati ovde.

Možda prvi meč otvaraju timovi sa dugom međusobnom tradicijom, ali definitivno meč dana igraju po mnogima dve najjače ekipe današnjice. Sudar najboljih sa Istoka, i najboljih sa Zapada. Duel finalista prošlosezonskog Plejofa između Cleveland Cavaliers – Golden State Warriors počinje od 20:30.

https://www.youtube.com/watch?v=fN2p9aRqGPw

Cavsi su prvi na Istoku sa omerom pobeda 22-6, dok su Warriorsi najbolji na Zapadu sa 27-4. Obe ekipe imaju pobednički niz, a zanimljivo da su i Cleveland i Golden State krenuli u seriju pobeda nakon poraza od neugodnog Memphisa.

LeBron James i ekipa su spremni da se suoče sa drugačijim Warriorsima od prošlosezonskog finala. Starteri Cavsa imali su dobar odmor, pošto su u prošlom meču urnisali Brooklyn Netse te su LeBron, Irving i Love odigrali po 25 minuta. Sa druge strane, Warriorsi su imali težak zadatak u Detroitu, ali je Kevin Durant bio masetralan sa 32 poena, dok je Curry zabeležio 25 poena.

Prošle sezone, takođe na katolički Bozić, Warriorsi su savladali Cavse u Oracle areni sa 89-83 usled odlične odbrane pošto je velika trojka (LeBron, Irving, Love) imala šut 19/57 (33%).

Golden State je prošle sezone u Plejofu ispustio vođstvo 3-1 u seriji, a mnogi glavni uzrok u preokretu Cavsa pronalaze u suspenziji Draymonda Greena koji nije imao pravo nastupa u 5. meču serije. Sigurno su u psihološkom hendikepu, ali zato ove sezone imaju jednog od glavnih snajperista lige – Kevin Duranta. Sa takvim poenterom su prvi u ligi sa 117 postignutih poena po meču. Takođe Steve Kerr je komponovao dobru odbranu s obzirom da primaju 100,4 poena na 100 napada.

Svi polude kada se igra utakmica na Božić, a sledećeg dana već morate da igrate sledeću utakmicu i gotovo je. Uzbudim se zbog utakmice, ali me ne zanimaju dodatne priče za Božić. To nije velika stvar za mene“ – rekao je LeBron James.

Brojke LeBron Jamesa protiv Kevin Duranta (u periodu kada je igrao za OKC) u poslednjih 8 duela regularne sezone: 34, 29, 39, 34, 33, 34, 33 ,25.

Brojke Kevin Duranta  protiv LeBrona: 30, 33, 40, 33, 28, 32, 25, 26.

Potencijalne startne postave:

Cavaliers: Kyrie Irving, Iman Shumpert, LeBron James, Kevin Love, Tristan Thompson Warriors: Stephen Curry, Klay Thompson,  Kevin Durant, Draymond Green, Zaza Pachulia

Sigurno je da Warriorsi žele osvetu nakon gubitka u Plejofu, i u tome im može pomoći Kevin Durant, ali nikako ne smemo zaboraviti ko su šampioni i pod kakvom psihološkom prednošću igraju. Očekuje nas odličan meč u kome su blagi favoriti Ratnici, a da li će skinuti Kinga sa trona?

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje