petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Niksi vs Seltiksi

U nedelju od 18:00h po našem vremenu, ekipa Njujork Niksa ugostiće ekipu Boston Seltiksa. Biće to prva od pet utakmica koje su na programu danas.
Njujork trenutno zauzima 5. mesto na „Istoku“, sa skorom 16-13. Njihov rival na ovom meču, Boston, ima jednu pobedu više, i zauzima 3. mesto na konferenciji.

U taboru Niksa, silno su motivisani pred ovaj meč, pa tako Kristaps Porzingis izjavljuje: „Uh, biće spektakl. Igramo na domaćem terenu, atmosfera će sigurno biti neverovatna. Ne mogu ni da zamislim kakav će biti ishod meča. Jedva čekam.“
Po pitanju igranja Letonca, u Njujorku su bili zabrinuti. U meču koji je odigran u četvrtak, u kojem je ekipa Niksa savladala Orlando Medžik rezultatom 106-95, Porzingis se sudario sa Nikolom Vučevićem, i dobio udarac u koleno. Više se nije vraćao u igru.
Međutim, izjavio je da se oseća dobro, i da je spreman za ovaj meč.

Pored mladog Letonca, uzbuđenje pred utakmicu ne krije ni prva zvezda tima, Karmelo Entoni.
„Njujork protiv Bostona u bilo kom sportu, uvek je posebno za gledati. Da li je to bejzbol, košarka, fudbal, hokej, nije ni važno. Sama činjenica da je meč na Božić, samo daje dodatnu draž. Uglavnom su to mečevi zasnovani na fizičkom kontaktu, mada se to malo izgubilo od odlaska Garneta i Pirsa iz Bostona“, kaže popularni „Melo“.
Da je Entoni motivisan kada igra meč na Božić, kazuje nam i ovaj podatak.
Odigrao je u karijeri 4 utakmice na Božić, a njegove brojke izgledaju ovako:
2009. – 32 poena
2011. – 37 poena (upravo protiv Bostona, i to kod kuće)
2012. – 34 poena
2014. – 34 poena

Jasno je da će Melo predstavljati glavnu pretnju za Seltikse, a sa druge strane, Niksima će glavna pretnja stizati od plejmejkera Seltiksa, Ajzee Tomasa.
U prethodnoj najavi, koju smo pisali za meč Boston – Oklahoma, govorili smo o tome kako je Tomas u formi.
Na toj utakmici, Tomas je postigao 34 poena, i zabeležio 10 asistencija. Međutim, to nije bilo dovoljno da Boston pobedi, pa je tako Oklahoma prekinula njihov niz od 4 uzastopne pobede.

„Ubuduće ćemo morati da iskoristimo mečeve koje igramo kod kuće, pogotovo kada imamo šansu da pobedimo na kraju. Ne smemo misliti o ovom porazu, već se moramo usredsrediti na Nikse“, izjavio je Tomas.
U poslednjih pet mečeva sa Njujorkom, Ajzea beleži prosečno 27,2 poena.

Puno je zanimljivih brojki koje su vezane za ovu utakmicu.
Ove sezone, Boston ima skor 11-7 u gostima, dok Njujork ima 11-4 kod kuće.
Njujork na Božić ima skor 22-28, Boston 12-17.
Seltiksi imaju skor 4-3 sa Niksima, kada igraju na Božić.
Već su odigrali jedan meč ove sezone, i tu je ubedljivo slavio Boston, rezultatom 115:87.

Da li će Niksi uspeti da se revanširaju, ili će ekipa Bostona zabeležiti drugu pobedu u nizu u ovoj sezoni, saznaćemo večeras.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje