subota, 21. septembar 2024.

t1x2.net

spot_img

Nestvaran preokret Švjontek za četvrtfinale Vimbldona!

Poljska teniserka Iga Švjontek plasirala se u četvrtfinale Vimbldona i to na kakav način. Prva teniserka sveta je u osmini finala savladala Švajcarkinju Belindu Beničić posle preokreta. Po setovima je bilo 6:7 (4:7) 7:6 (7:2) 6:3.

Wimbledon on Twitter: „Iga for more. World No.1 @iga_swiatek defeats Belinda Bencic 6-7(4), 7-6(2), 6-3 in a contest that lasted over three hours ⏱ #Wimbledon https://t.co/BNQogDqP6t“ / Twitter

Neverovatan meč viđen je na Centralnom terenu. Ni samo finale se ne bi postidelo ovakog meča. Belinda Benčić je pokazala da bez ikakvih problema može da se nosi sa najjačima, ali i da joj treba još malo iskustva velikih mečeva.

U prvom setu apsolutni egal. Nesvojstveno ženskom tenisu obe teniserke su jako dobro servirale, te nije bilo brejka. U skladu sa tim otišlo se u taj brejk koji Belinda Benčić igra bez greške i osvaja ga rezultatom 7:4.

Očekivao se odgovor prve teniserke sveta i dobili smo ga odma. Već u prvom gemu drugog seta Švjontek pravi brejk i nakon toga ga potvrđuje. Bio je to period meča u kojem je Benčićeva pala, ali to nije dugo trajalo. Sredinom seta Belinda vraća brejk i izjednačuje nba 3:3. Potom je usledila nešto mirnija igra, a onda je došao 12. gem u kojem je Belinda propustila dve meč lopte. Imala je 15:40 no Švjontek je igrala tada najbolje i kasnije kroz taj brejk došla do izjednačenja.

Momentum se potom okrenuo na stranu Poljakinje. Iga je preuzela konce igre, a ključni brejk je napravila u četvrtom gemu nakon kojeg se fokusirala isključivo na svoj sesrvis i to je radila bez greške.

Švjontek će tako u četvrtfinalu igrati protiv Ukrajinke Eline Svitoline.

Ostali rezultati:

Vondrušova – Bouzkova 2:6 6:4 6:3
Andreeva – Potapova 6:2 7:5
Pegula – Curenko 6:1 6:3
Svitolina – Azarenka 2:6 6:4 7:6 (11:9)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje