petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Cedevita nakon poraza u Evrokupu želi pobedu u Podgorici

Nakon teškog poraza u 2. kolu Evrokupa od rumunskog U-BT Kluža, košarkaši Cedevite Olimpije otputovali su u Podgoricu, gde ih očekuje duel sa Budućnošću u subotu od 18:15.

Ljubljanske zmajeve čeka novo izazovno gostovanje. Cedevita Olimpija u subotu od 18.15 dočekuje košarkaše Budućnosti VOLI u podgoričkoj Morači, u okviru četvrtog kola regularnog dela regionalne lige. Ljubljanski tim je u četvrtak u ranim jutarnjim satima otputovao u glavni grad Crne Gore, a put iz rumunskog Kluža, gde je u sredu u drugom kolu 7DAIS Evrokupa izgubio od U-BT Kluža (76:94) njih preko Minhena i Beča.gde se Jogi Ferel pridružio svojim saigračima i otputovao sa njima u Podgoricu. Međutim, Lovro Gnjidić nije otputovao u crnogorsku prestonicu, pošto se vratio u Ljubljanu posle gostovanja u Klužu, gde ga čekaju dodatni lekarski pregledi posle povrede tetive zadobijene u poslednjim sekundama drugog kola Evropskog kupa.

Posle tri odigrane utakmice u novoj regionalnoj sezoni, Budućnost VOLI na svom kontu ima dve pobede i jedan poraz. Podgoričani su to doživeli u drugom kolu protiv aktuelnih šampiona takmičenja, košarkaša Crvene zvezde mts (65:69), nakon čega je usledila sigurna pobeda nad MZT-om na svom parketu (89:66). Aktuelni šampioni Crne Gore u okršaj sa Cedevitom Olimpijom ulaze posle velike pobede nad Šlezijom iz Vroclava u drugom kolu regularnog dela 7DAIS Evrokupa (98:58). Najefikasniji košarkaš Budućnosti bio je Kameron Rejnolds, koji je uz 21 poen dodao sedam skokova, dok su dvocifrene poene postigli i Alfa Kaba (17), Igor Drobnjak (13) i Kenan Kamenjaš (10). Rejnolds se ovog leta pridružio timu Budućnosti, kao i Kamenjaš, Kaba, Fil But, Treo Bel Hejns, Aleksa Ilić, Aleksandar Lazić i Aron White.

Pred nama je nova utakmica. Budućnost je uvek izuzetno jak konkurent Podgorici. Kao i mi, i domaćini su renovirali svoj tim u odnosu na prošlu sezonu. Iz utakmice u utakmicu se dižu, igraju prepoznatljivu i brzu košarku. Moramo da napravimo korak napred i da igramo čvršće, intenzivnije, sa više trčanja i više borbenosti. To nam je nedostajalo u poslednjim mečevima. Polako se dižemo i daćemo sve od sebe da odigramo dobru utakmicu. Neki igrači su se vratili u tim nakon zdravstvenih problema, nadamo se da će što pre doći do daha i pravog ritma. Biće nam sigurno lakše, jer se timu pridružio i naš glavni organizator (Y. Ferrell). Analizirali smo poslednju utakmicu u 7DAIS Evrokupu, a u isto vreme igrači koji ranije nisu trenirali sada će moći da treniraju sa timom.“Rekao je strateg Cedevite Olimpije Jurica Golemac uoči meča u Podgorici.

Cedevita Olimpija nije izašla na teren u trećem kolu regionalne lige zbog zdravstvenih problema, što je u velikoj meri pogodilo zeleno-narandžaste. Košarkaši Ljubljane u sredu su na parket u rumunskoj BT Areni izašli u oslabljenom sastavu i uprkos borbenom učinku, kojim su u poslednjoj četvrtini umalo nadoknadili zaostatak od 29 poena iz trećeg dela igre. , izgubio rezultatom 76:94. Džoš Adams je imao najbolji učinak u sezoni, dodavši devet asistencija i sedam skokova na svojih 25 poena.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje