subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Cibona mislima u Evropi

Danas će se od 21h odigrati utakmica pretposlednjeg 25. kola ABA lige, gde će u Zagrebu Cibona dočekati Mega Leks.

Meč je bez rezultatskog značaja jer nijedna ekipa nije uspela da obezbedi Plejof. Dok je Mega Leks završila svoje učešće u Ligi Šampiona, Cibona će 8. marta odigrati prvi meč protiv FIBA Evrokupa protiv Chalona.

Cibona danas želi prekinuti negativan niz od 7 poraza za redom u ABA ligi, međutim u toj nameri će možda biti bez Luke Žorića i Emir Sulejmanovića. Trener Cibone izjavio je: “Čeka nas još jedna teška utakmica u ABA ligi protiv Mega Leksa. Bez obzira na ozljedu Luke Žorića (gležanj) i mogućnost neigranja Sulejmanovića zbog temperature, moramo se pokazati pred domaćom publikom u što boljem svijetlu i prekinuti negativan niz u regionalnoj ligi. Ekipa Mege je mlada i poletna, tako da ćemo morati uzvratiti istom mjerom i sa što boljim rezultzatom odigrati zadnja dva kola koja su nam preostala,” najavio je susret trener Vukova.

Mega Leks i Cibona  su se ove sezone sastali tri puta u takmičarskim mečevima. U Ligi šampiona obe ekipe su zabeležile po jednu pobedu na svom terenu dok je u okviru 12. kola ABA lige Cibona slavila u Sremskoj Mitrovici sa 71:82.

H2H: U dosadašnjih 7 duela u regionalnom takmičenju Mega je pobedila 4 puta.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje