četvrtak, 13. jun 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA: Krka vs Mornar (7. Novembar)

U Sloveniji od 19h odigraće se meč između Krke i Mornara.

Slovenačka ekipa je igrala meč 4. novembra kada je u okviru domaćeg prvenstva lako izašla na kraj sa Tajfunom (Stipčević zabeležio 20 poena), dok je crnogorska ekipa dan ranije poražena u okviru Evorkupa od Ulma.

Vladimir Anzulović, trener Krke: „Svakako Mornar u Novo mesto dolazi kao favorit. Igraćemo šestu utakmicu za dvanaest dana, ali momci vredno rade i u igrama i na treningu, pa mislim da ćemo za to biti nagrađeni na terenu. Bez obzira u kojoj postavi igramo, naš jedini cilj na meču je da damo sve od sebe “.

Mihailo Pavićević, trener Mornara: „Umor je bio evidentan u meču sa Ulmom, posebno u posljednjoj četvrtini. Ta utakmica je za nama, a ako nešto ne naučite iz poraza, onda je to dupli poraz. Nadam se da smo izukli neke pouke. Krka je standardan abaligaš, godinama igra u regionalnom takmičenju i ako se vratimo unazad, podsjetićemo se i da je bila specijalista za sječu favorita. Ko god ih je iole podcijenio, to je skupo platio. Svjestan sam da nas čeka izuzetno teška utakmica jer je to iskusana ekipa koja zna da igra i koja će iskoristiti svaku šansu koja joj se ukaže. Ukoliko nametnemo ritam da utakmicu držimo u svojim rukama, onda se možemo nadati dobrom. Međutim, imamo još uvijek tih ‘crnih minuta’ kad izgubimo kontrolu igre i počnemo individualnim akcijama da rješavamo meč. I svaki put kad smo tako odigrali riješili smo, zaista, meč, ali u protivnikovu korist. Nadam se da ćemo spremni, kao tim, ući u utakmicu u Novom Mestu, koja će biti, ponavljam, izuzetno teška, kao i svaka u gostima, jer u ABA ligi nema lakog protivnika.“

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje