petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ABA – Trener Budućnosti: Niko ne može da nam uzme ambiciju

Prvi polufinalni meč danas (19.30) u dvorani “Aleksandar Nikolić” igraju Zvezda i Budućnost, a na strani domaćih je sve – kvalitet, forma, ogromna razlika u budžetima, ali i prednost domaćeg terena, koja ni u jednom takmičenju nije bitna kao u ABA ligi. Tome svedoči i statistika, jer je u plej-of obračunima večerašnjih rivala od 2017. do 2021. na 17 utakmica samo jednom slavio gost, i to Budućnost 9. aprila 2018. godine, kada je napravila ključni korak ka istorijskoj tituli.

Očekuje nas zahtjevna utakmica, protiv ekipe koja je u Evroligi pokazala koju količinu kvaliteta posjeduje na svim pozicijama. Pokušavamo da meč doživimo kao ozbiljan izazov, kao mogućnost da vidimo gdje smo u odnosu na jednu od najboljih ekipa Evrope. Poslije utakmice sa Sutjeskom smo pokušali da adaptiramo neke stvari u odnosu na njihov individualni kvalitet, prisutan kod velikog broja igrača – istakao je Petar Mijović na jučerašnjoj pres konferenciji.

Na dobrom smo putu, bez obzira na određene oscilacije koje smo pokazali protiv Mege, pogotovo u 1. poluvremenu druge utakmice. Prevashodni cilj smo ispunili plasmanom u polufinale, ali je sportski i ljudski da se ambicije tu ne završavaju. Respektujući kvalitet Crvene zvezde, koja je zasigurno favorit, ova serija ima prefiks derbija ne samo zbog njihovog kvaliteta, nego i našeg. Godinama smo u samom vrhu ABA lige, ovo su postali klasici regionalne košarke. Ovo je za nas izuzetan izazov, nadam se da u dobrom raspoloženju i atmosferi dočekujemo polufinalnu seriju.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje