četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

AFC Istok: Predstava timova

AFC Istok: Bafalo Bilsi, Majami Dolfinsi, Njujork Džetsi, Nju Ingland Patriotsi

Sve divizije u AFC-u su skoro pa podjednako jake, samo je pitanje aspiracija. Nekada je ovom divizijom brutalno vladao Nju Ingland, no u poslednjih par godina stvari su se promenile.

Bafalo Bilsi:

Bafalo Bilsi već dve godine unazad osvajaju ovu diviziju. Četa koju predvodi Džoš Alen uvek puca na visoko, ali kada dođe plej of uvek pođe po zlu. Tim je manje više ostao isti. Stefon Digs je ipak ostao u timu iako je i sam izjavio da ova ekipa polako, ali sigurno gubi šanse da ugrabi Lombardijev trofej.

Odlazak Brajana Dejbula koji je bio ofanzivni koordinator i koji je tvorac Džoša Alena nije mnogo poremetio tim. I dalje je Bafalo napadački veoma potentan tim, ali mora se istaći da postoje određene psihološke barijere.

Tim se generalno gledano nije mnogo menjao. Ono što moraju da promene jeste da manje posla ima Džoš Alen. Ne može on i da baca i da trči i da sve radi. Alen u pojedinim trenucima previše izigrava heroja i to se na kraju obije o glavu.

Bilsi jesu jaki, ali su jaki i ostali rivali i ove godine se ne može sa sigurnošću reći da će biti šampioni svoje divizije.

Majami Dolfinsi:

Dovođenjem Tajrika Hila prethodne sezone i napredovanjem Majka Gesikija Majami je postao brutalna ekipa. Dolazak novog trenera kao i celog njegovog tima napravio je pravi bum i Majamij je prethodne sezone bio baš baš jaka ekipa.

Ipak, problem je nastao, jer je Tua počeo da se povređuje. Malo malo pa potres mozga i tako se nakupilo povreda, pa je Tua više bio van terena nego na njemu. U priču je uleteo iskusni Tedi Bridžvoter koji je radio dobar posao, ali se i on povredio. Na kraju, Majami je igrao plej of sa trećim i četvrtim kvoterbrekom i takvi su imali šanse protiv Bafala koji je na kraju odneo pobedu.

Ove godine Majami će biti još brži, još jači još zabavniji. Tua je radio sve što je u njegovoj moći da ojača. Čak je učio i kako da pada. Napad Majamija je možda i najbrži u ligi.

Neverovatan skup atleta koji će svima zadavati muke pod uslovom da Tua bude starter.
Na sve to Majami je pojačao i odbranu. Pored sjajnog Ksevijena Hauarda tim je pojačao i i Džejlen Remzi. Sekundardni deo odbrane Majamija grmi. U središnjem delu odbranu tu su Bredli Čab i Džerom Bajker. Jako jako dobar tim, tim koji puca na visoko ove godine.

Njujork Džetsi:

Njujork Džetsi će u sezoni koja dolazi biti jedna od najpraćenijih ekipa, to vam potpisujemo. Razlog je prost. Džetsi su prošle godine za glavnog trenera doveli Roberta Salaha koji je radio kao defanzivni koordinator San Franciska.

Za veoma kratak period Salah je uradio sjajan posao. Tim je bio nadomak plej ofa. Odbrana je radila fenomenala posao, no napad to nije mogao da isprati. Ruki kvoterbek Zek Vilson očigledno nije spreman za NFL ligu i moralo se poraditi po tom pitanju. Džetsi su u svoje redove doveli Arona Rodžersa i napravili veliki bum.

Kada dovedete tako veliko ime u svoj tim on za sobom donosi sve najbolje. Džetsi su se veoma dobro pojačali u hvatačkom korpusu. Sve su to igrači koji su i nedavnoj istoriji sarađivali sa Rodžersom. Sve se planski radilo da bi se Rodžersu maksimalno olakšala tranzicija u prelazu u novi tim.

Svi top igrači su produžili saradnju. Na sve to doveden je Dalvin Kuk iz Minesote, a na teren se vraća Bris Hal nakon povrede ligamenata.

Džetsi izgledaju jako jako dobro, a ostaje da se vidi kako će se Rodžers snaći u novoj sredini i pre svega u ovoj diviziji koja je veoma moćna.

Ako su sa Vilsonom prošle godine bili nadomak plej ofa, realne su šanse da i ove sezone igraju barem plej of, mada raspored im je pakleno težak.

Nju Ingland:

Kada 20 godina surovo vladate ne samo svojom divizijom nego i celom ligom onda svaki poraz, svaka sezona bez plej ofa postaje pakleno teška. To se mož reći za Nju Ingland koji kuburi od odlaska Toma Brejdija, no to je svako očekivao. Prosto, kada takav čovek napusti jedan tim potrebno je određeno vreme da se sve slegne i krene u nove pobede.

Prošla sezona je bila jako specifična za Nju Ingland posebno ako se gleda stručni štab. Glavni trener Bil Beliček važi za veoma strogo trenera, ali prošle godine je dopustio jedistvenu stvar. Naime, on je dopustio da dva čoveka vode napad Nju Inglanda i to nije izgledalo kako treba.
Napad NJu Inglanda je izgledao šturo. Previše se razmišljalo da mladi Mek Džons ne pogreši. Ruku na srce i taj napad na papiru nije imao neka imena. I tako sve kada saberete Nju Ingland je na kraju odradio solidan posao.

Ove godine bi moralo biti drugačijie, jer je sada stvar oko ofanzivnog koordinatora jasna. To mesto preuzeo je Bil Obrajan i u tom poslu je sjajan. Nju Ingland je znatno pojačao svoj napad dovođenjem pre svega Ezikjela Eliota koji će nositi bekfild na svojim plećima. Mnogi smatraju da to nije dobar posao, ali ne i mi. Eliotu je bila neophodna promena sredine i sad će biti željan dokazivanja. Pored Eliota tim su pojačali Džu Džu Smit Šuster koji je došao iz redova šampiona. Tu je naravno i tajt end Majk Gesicki.

Odbrana je ostala manje više ista. To nikada nije bio problem, jer se tim zadatkom bavio upravo Bil Beliček.

Generalno gledano Nju Ingland je naslabiji tim u ovoj diviziji, ali niko na svetu ne može da kaže da ne mogu da pobede bilo kog rivala iz ove divizije. Prosto, imaju Beličeka koji je mag ove igre i nikada ih ne treba potcenjivati.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje