sreda, 01. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Afrički kup Nacija 2017- GABON

Afrički kup Nacija predstavlja takmičenje najboljih timova Afričkog kontinenta i igra se na svake dve godine,prvak na ovom takmičenju direktno će izboriti učešće na Kupu konfederacija u Rusiji 2017.godine i zvanje najboljeg afričkog tima.Na takmičenju učestvuje 16 timova,koji su podeljeni u 4 grupe sa po 4 tima. Tridesetiprvi Afrički kup Nacija na programu je od 14.januara do 5.februara u Gabonu.

Najveći broj titula do sada imaju Egipat (7),Gana i Kamerun (4) i Nigerija (3).Neke reperezentacije nisu uspele da kroz kvalifikacije dođu do takmičenja,kao što  su Nigerija,osvajač ACN 2013-te,zatim Zambija osvajač ACN iz 2012-te,kao i osvajači iz 1996-te Južnoafrička Republika.Posle utakmica po grupama,najbolje dve ekipe iz svake grupe prolaze dalje i formiraju se parovi ¼ finala.Zatim pobednici idu u ½ finala,a pobednici tih duela igraju za najbolju reprezentaciju u Africi.

 

Sastav grupa za ACN 2017-te:

 

GRUPA A: 1.Gabon; 2.Burkina Faso; 3.Kamerun ; 4.Gvineja Bisau

 

GRUPA B: 1.Alžir ; 2.Tunis ; 3.Senegal ; 4.Zimbabve

 

GRUPA C: 1.Obala Slonovače ; 2.DR Kongo ; 3.Maroko ; 4.Togo

 

GRUPA D: 1.Gana ; 2.Mali ; 3.Egipat ; 4.Uganda

 

 

Neposredno pre takmičenja potrudićemo se da objavimo najiteresantnije stvari o svakoj reprezentaciji,kao i neke statističke podatke koji mogu da budu interesantni kladioničarima!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje