nedelja, 19. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

[PREMIUM] AFRIČKI KUP NACIJA: najave, analize i predlozi (ponedeljak) – 3 meča!

Danas je na programu četiri utakmice na Afričkom Kupu Nacija, a mi smo odabrali da analiziramo tri i za njih damo predloge. Za sve mečeve članak možete otvarati do 14 časova, posle 14 časova, smanjićemo broj potrebnih kredita za otvaranje jer će ostati dva meča.


14:00 Senegal – Zimbabve

Ekipa Senegala jedan je od prvih favorita da se okiti zvanjem najbolje selekcije Afrike, a jedan od vrlo bitnih faktora je i činjenica da je selektro Aliu Sise i dalje na čelu tima već osam godina, nekada legendarni kapiten Senegala iz 2002.godine kada su napravili prvi veliki rezultat, sada će pokušati da donese prvu titulu u istoriji Senegala (imaju 2.druga mesta). Što se tiče tima, zaista puno sjajnih igrača, na golu Mendi iz Čelzija, uz Gomisa iz Rena na klupi, defanzivu predvodi Kulibali iz Napolija, Dialo iz PSŽ-a, Sar iz Bajern Minhena, Balo Ture iz Milana i tako dalje, što se veznog reda tiče, defanzivni vezni igrači svetske klase u ligu Kujatea iz Kristal Palasa, Gueyea iz PSŽ-a, Mendija iz Lestera, ali slično poput još nekih afričkih selekcija nemaju klasičnu ,,desetku“, što se tiče krilnih napadača i napadača, opet sjajan izbor, tu je prva zvezda tima Sadio Mane iz Liverpula, potom sjajni Ismaila Sar iz Votforda, Keita Balde iz Kaljarija, Diedu – najbolji strelac Alanije, Dieng iz Marseja, Boulaj Dia iz Viljareala. Ova selekcija nema poraz u 2021.godini, dok su godinu dana ranije poraženi samo od Maroka.

Izostanci: Zbog kovida će najverovatnije izostati prvi golman Mendi iz Čelzija i štoper Napolija – Kulibali, baš kao i  Saliou Ciss, Pape Sarr, Bamba Dieng i Famara Diedhiou.

Sa druge strane je selekcija Zimbabvea, koja je plasman izborila zauzevši drugo mesto u grupi sa Alžirom, Zambijom i Bocvanom. Posle obezbeđenog plasmana na Afrički kup Nacija usledio je niz katastrofalnih rezultata, pa je u poslednjih 16 mečeva, ove selekcija pobedila samo jednom uz 5 remija i 10 poraza. Selekciju predvodi domaći trener, pa se čini da ni tu nije na nivou nekih drugih afričkih selekcija iz drugog i trećeg ešalona. Što se tiče tima, pozija golmana nije najbolje popunjena, prvi čuvar mreže dolazi iz domaće lige, što se tiče defanzive mladi Jordan Zemura iz Bornmuta je osveženje za tim, a ključni igrači su Bashera iz Supersporta i visoki Hadebe iz Hjustona, u veznom redu će timu faliti možda i najbolji igrač ove selekcije Khama Billat iz južnoafričkog Mamlodija, gde je takođe jedan od ključih igrača, a tu su igrači iz Zambijske, Južnoafričke i Tanzanijske lige, takođe će faliti i Nakamba igrač Aston Vile. U napadu ključni igrač je Musona, a tu je i član Liona – Kadevere, mladi Princ Dube mogao bi da bude zanimljiv igrač koji će predstavljati budućnost tima.

Očekivanja: Definitivno je na ovom meču Senegal apsolutni favorit u svakom smislu, kvalitetniji selektor, tim, pojedinci, sve je na strani Senegala, pa bi svaki rezultat osim pobede Senegalaca, bio senzacija. Pobeda Senegala plaća se kvotom 1,42, a pojedine kladionice nude igru 1&0-4 gola po kvoti 1,53, kao i igra 1&0-3 po kvoti 1,78.

1:0


17:00 Maroko – Gana

Selekcija Maroka poput Senegala, jedan je od timova kojima se daju velike šanse za samu završnicu turnira, međutim, poznato je da selekcije sa severa Afrike, ne blistaju na turnirama koji se igraju van ovog dela, pa tako i Maroko, treba da prebrodi ovu neugodnu tradiciju pod vođstvom bosanskohercegovačkog selektora Vahida Halihodžića, koji je van selekcije ostavio jednog od najboljih igrača tima Hakima Zijeha iz Čelzija sa kojim je već duže vreme u sukobu. Pored njega nećem gledati ni veznjaka Benfike – Adel Taarabta. Od igrača koji su tu i nosiće tim su golman Bono iz Sevilje, potom kapiten tima Romain Sais iz Volvsa, Ašraf Hakimi iz PSŽ-a, Aguard iz Rena, Masina iz Votforda igrači koji su zaduženi za defanzivu. Što se veznog reda tiče, Fajr iz turskog Sivaspora, Amrabat iz Fiorentine, Barkok iz Frankfurta i Louza iz Votforda, zaduženi su za kreaciju i pravljenje igre, dok su za ofanzivni zadatke zaduženi  En-Nesyri iz Sevilje, potom Ayoub El Kaabi iz Hatajspora, Boufal iz Anžea, Munir El Haddadi iz Sevilje, kao i igrač Ferencvaroša – Ryan Mmaee. Odlična selekcija i dosta izbora za selektora koji je poznat po tome da voli da meša sastave i kombinuje.

Što se tiče selekcije Gane, povratak srpskog stručnjaka Milovana Rajevca na klupu čini se kao pravi pogodak, jer se selekcija Gane plasirala u baraž za Svetsko prvenstvo, a sada će pokušati da ostvari i značajan rezultat na ACN-u. Dolaskom Rajevca, tim je vezao četiri meča bez poraza uz 3 pobede i remi i uz dosta čvrstu igru na rezultat. U pripremnom periodu poraženi su 3:0 od Alžira na meču odigranom u Kataru. Tim je satavljen od igrača koji igraju u Evropi, iako ima i domaćih igrača i to u svakoj liniji tima makar po jedan pozvan, golman selekcije je član Sent Galena – Lawrence Ati-Zigi, u odbrani po iskustvu odskaču Andy Yiadom iz Redinga, J.Mensah iz Kolumbusa, Baba Rahman iz Redinga, potom Daniel Amartey iz Lestera…U veznom redu, deluje da će ključnu ulogu imati Mubarak Wakaso iz kineskog Šenžena, potom Thomas Partey iz Arsenala, Mohammed Kudus iz Ajaksa, dok su u napadu Andre i Jordan Ayew, potom Kamaldeen Sulemana iz Rena, Ričmond Boaći iz Beitara, nekadašnji napadač Crvene Zvezde.

Očekivanja: Očekujemo jedan jako neizvestan susret, gde se pored igrača na terenu igra i mini derbi selektora sa Balkana, a svakako da će pokušati da iznenade jedan drugog. Ono u šta smo uvereni to je da nećemo videti previše golova, ali biramo predlog igra na poluvremenu Xpp (nerešeno na poluvremenu) po kvoti 1,90

0:0 poluvreme


20:00 Komori – Gabon

Ekipa Komorskih ostrva zabeležila je prvi plasman u istoriji na Afrički kup Nacija i samim tim ostvarila veliki upspeh pa sada mogu da igraju bez puno pritiska. Selekciju sa klupe predvodi Amir Abdou, francuski trener koji je uz Komore vodio još samo jednog francuskog niželigaša. Što se tiče rezultata, oni su bili drugi u grupi sa Egiptom, Togom i Kenijom, što je svakako rezultat za primer, ostvarili su 2 pobede, 3 remija i poraz uz gol razliku 4:6, a svoju mrežu su uspeli da sačuvaju na 3 meča. Tim je sastavljen uglavnom od igrača koji nastupaju u Francuskoj, mada ih ima i iz ostalih delova Evrope, a prva zvezda tima je napadač El Fardu Ben iz Crvene Zvezde, koji je i najbolji strelac selekcije. Što se tiče ostalih, na golu je Ali Ahamada, koji je trenuto bez kluba, a pre toga golman norveškog Brana. U defanzivi ključni igrači su Chaker Alhadhur i Mohammed Youssouf iz Ajačia, potom iskusni Jimmy Abodu iz Martingsa. U veznom redu Youssouf M’Changama iz francuskog Gengampa je ključni čovek i drugi strelac tima, Fouad Bachirou iz Omonije takođe je važan igrač, ostali su članovi francuskih, holandskih i švajcarskih klubova. U napadu pomenuti Ben, ali i Ali M’Madi iz Espinala, potom Nasser Chamed iz rumunskog Gaz Metana. Sve u svemu ne tako slaba selekcija kada se pogleda ime zemlje iz koje ovi igrači dolaze.

Izostanci: Zbog povrede je sa spiska otpao kapiten tima i vezni igrač Faouz Faidine Attoumane

Sa druge strane je Gabon ili ti selekcija jednog igrača – Aubumejanga. Oni su se na šampionat kvalifikovali pod vođstvom iskusnog francuskog trenera Patrice Neveu, koji bi mogao da bude velika snaga ovog tima zbog znanja i iskustva koje ima. Može se reći da je njihova grupa kvalifikacija bila jedna od najujednačenijih, sa Angolom, Gambijom i DR Kongom, ali su oni kao drugi uspeli da izbore plasman i učestvuju osmi put na ovom takmičenju, prošla dva puta završavali su takmičenje u grupi. Što se tiče tima, na golu je Anthony Mfa Mezui golman jednog luksemburškog tima, dok je u defanzivi glavni čovek godinama Ecuele Manga iz Dižona, Palun iz Bastije, Johann Obiang iz Rodeza i još dosta igrača iz francuske druge i treće lige, u veznom redu najviše se očekuje od Mario Lemine iz Nice, kao i Gelora Kange iz Crvene Zvezde, a tu je i Poko iz turskog tima Altaj. Što se napada tiče pored pomenutog Aubumejanga, ističu se i Denis Bouanga iz Sent Etijena, potom Ulrick Eneme Ella iz Brajtona, Axel Méyé iz Tangera (maroko).

Izostanci: Po nekim najavama može se desiti da na ovom meču ne bude Aubumejanga i Lemine, dvojice ključnih igrača u timu Gabona zbog pozitivnog kovid nalaza.

Očekivanja: Da je Gabon sigurno kompletan mogli bi da pričamo o dosta jačem timu od Komora, u suprotnom Gabon je takođe blagi favorit ali ne toliko koliko bi bio u kompletnom sastavu. Oba tima dobre rezultate pre svega beleže na domaćem terenu, a sada očekujemo dosta tvrd meč, gde će blagu terensku incijativu imati Gabon, ali ne očekujemo previše golova, pa je naš predlog za ovaj meč 0-2 gola po kvoti 1,55. U jednoj kladionici smo našli zanimljiv specijal odlične kvote, radi se o kombinaciji Xpp&NG1p (nerešeno na poluvremenu i NG prvo poluvreme) po kvoti 2,38.

0:1

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje