četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Agut najbolji u Kicbilu

Španski teniser Roberto Bautista Agut osvojio je turnir u Kicbilu. Agut je u velikom finalu savladao austrijskog kvalifikanta Filipa Mišolića rezultatom 2:0, po setovima 6:2 6:2.

(7) ATP Tour on Twitter: „CHAMPION IN KITZBUHEL 🏆 @BautistaAgut takes out Filip Misolic 6-2, 6-2 to claim the title! #GeneraliOpen https://t.co/fkMMusmqQM“ / Twitter

Sjajna je nedelja iz Mišolića, ali danas u finalu nije imao šansu. U svom debitantkom nastupu na nekom od ATP turnira, Mišolić je uspeo da se plasira u veliko finale i taj rezultat je vredan svakog poštovanja.

Ključan detalj meča bio je svakako uvodni deo prvog seta. Agut je znao da je protivnik mlad i neikusan i da treba da napadne odmah na startu. Tako je i bilo, Agut je napadao, pritiskao protivnika i na kraju došao do ranog brejka. Imao je Mišolić svoje šanse da se vrati, ali ih nije iskoristio. Upravo je iskustvo u tim poenima presudila. Agut je bio stabila i tačno je znao šta treba da radi, dok je Mišolić po pravilu komplikovao i donosio pogrešne odluke. Do kraja prvog seta Agut je napravio još jedan brejk i poveo sa 1:0.

Sličan scenario viđen je i u drugom setu. Agut je strpljivo čekao greške protivnika i po pravilu ih je dočekao. I u drugom setu je napravio dva brejka i relativno lako došao do pobede.
Titula u Kicbilu je 11. titula za Aguta u karijeri.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje