petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Ajaks u svoje redove vratio nekadašnjeg igrača!

Klas Jan Huntelar napustio je ekipu Šalke 04 i potpisao jednogodišnji ugovor sa klubom koji ga je lansirao među top napdače, ekipom Ajaks iz Amsterdama.

Huntelar je izdanak De Grafšapove fudbalske akademije, odkle se najpre seli u mlađe kategorije PSV Ajndhovena, a zatim u AGGOV na pozajmicu. Godine 2006. kupuje ga ekipa Herenvena za koju na 60 utakmica postiže 39 golova što mu je bila ulaznica za Ajaks, u koji prelazi za 9 miliona evra. U Ajaksu je nastupao 3 sezone i za to vreme odigrao 136 utakmica, postigao 105 golova i zabeležio 24 asistencije. Sledeća destinacija je Real Madrid gde je ovaj igrač malo igrao, svega 20 utakmica, ali i 8 pogodaka. Posle samo 6 meseci prelazi u Milano, za 15 miliona evra (12 manje nego što ga je Real platio), a posle godinu dana odlazi u ekipu Šalke 04, za koju je nastupao 240 puta, postigao 126 golova uz 35 asistencija. Za nacionalni tim Holandije, odigrao je 76 utakmica i postigao 42 gola.

O transferu u Ajaks je rekao: ,,Nije tajna da je Ajaks moj klub, tako da sam izuzetno srećan što sam se vratio ovde. Moja uloga je veoma jasna, ali nisam došao ovde da ne pružim maksimum i odem u penziju. Ajaks je prošle sezone odigrao blizu 60 utakmica, a za to je potrebno više od jednog napdača. Nemam dileme da ću dovoljno igrati ovde.“

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje