nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

„Allsvenskan“ 2023 – Najava 4. kola (subota)

Danas su na programu 2 duela u okviru 4. kola švedskog prvenstva „Allsvenskan„. Najpre će od 15 časova Hamarbi da ugosti Varberg, a potom će od 17:30 da se sastanu Degerfors i Elfsborg.

Dakle, prvo se sastaju Hamarbi i Varberg od 15 časova na stadionu „Tele2 Arena„. Iz prva tri kola Hamarbi ima svega 3 osvojena boda, odnosno trijumf iz prvog kola protiv Degerforsa, a potom su usledili porazi protiv Hakena i AIK-a, koji su donekle i bili očekivani. Sa druge strane, isti broj bodova ima Varberg, koji ima 3 remija iz prva tri kola, a delio je bodove sa Mjalbijem, Elfsborgom i Siriusom.

Što se Hamarbija tiče, na utakmici protiv Degerforsa su se videle njegove slabosti. Degerfors je bio opasan kroz kontre, utakmica je objektivno bila dobra, viđen je atraktivan fudbal, mogla je da ode i na drugu stranu da je 10-ka dala gol krajem prvog poluvremena. Viđaju se propusti u odbrani Degerforsa, pravili su amaterske greške, a golovi su većinom primljeni sa distance, što je bilo dovoljno za favorizovani Hamarbi da slavi. Na utakmici protiv Hakena viđen je neverovatan kiks golmana Hamarbija kod prvog gola. Hacken konkretan u napadu, moglo je da bude i više golova u prvom poluvremenu. U drugom su se malo opustili, pa su se povukli i primili gol sa distance. Opšti utisak je da su i jedni i drugi pokazali slabost u zadnjoj linji. Kada je reč o utakmici sa AIK-om, AIK je napokon proigrao, a za prvi gol su čekali 40-ak minuta, kada su lepom akcijom došli do gola. Jako velika greška u zadnjoj liniji Hamarbija rezultirala je oduzetom loptom i golom AIK-a za 2:0. Igra AIK-a je i dalje vrlo mlaka, ali i sa takvom igrom su uspeli da pobede Hamarbi.

Varberg ima tri remija, najpre je podelio bodove sa Mjalbijem, gde je viđena dobra utakmica, Mjalbi je postigao fantastičan prvi gol, a drugi na odbitak. Gosti su u poslednjih pola sata proigrali, dali dva gola u kratkom periodu, a moglo je biti još golova za domaćina. Na utakmici sa Elfsborgom smo očekivali više, čak je i gost (Elfsborg) bio bliži pobedi, a na utakmici protiv Siriusa je zbog greške odbrane Varberg poveo, dok je Sirius igrao lep fudbal, ali bez golova, iako je imao prilika. Potom je, ipak, izjednačio sa distance. Subjektivni osećaj je da je Sirius ovde mogao i do preokreta, a i da je moglo da bude još golova.

Sve u svemu, sigurno da je Hamarbi favorit, ali da li je baš ovoliki, nismo sigurni. Varberg je poslednji put slavio protiv ovog rivala 2020. godine, tako da će imati motiv da im se revanšira za prethodna 4 susreta, a činjenica da je Hamarbi pokazao velike slabosti u zadnjoj liniji, dovode nam u pitanje potencijalni rezultat ovde. Varberg je pokazao da ume da se zatvori, ali ume i da odigra na gol više, za slučaj da tako treba. Interesantno nam deluje da se tip „G1+“ plaća kvotom 2.10, a Hamarbi je dokazao da ume da primi gol iz gluposti, pa se nadamo da će i danas imati trenutank nepažnje, koji bi gosti mogli da kazne.


Na drugoj utakmici dana Degerfors će da ugosti Elfsborg od 17:30 na stadionu „Stora Valla„, a nakon prva tri kola domaćin ima 3 osvojena boda, dok gost ima 4.

Degerfors je krenuo sezonu porazom protiv Hamarbija, pokazali su da su sjajni kroz kontre i da mogu da zaprete, ali da imaju propuste u zadnjoj liniji i da prave amaterske greške. Potom su u drugom kolu nadigrali Halmštad pružajući jedan lep, napadački fudbal, uz odličnu tranziciju iz odbrane u napad, a opšti utisak je da je ovde moglo da bude još golova. Na kraju, velike oscilacije u igri, te je na utakmici protiv Mjalbija, Degerfors bio bez prave šanse i poraženi su rezultatom 2:0.

Kada je reč o utakmicama Elfsborga, najpre su očekivano poraženi od šampiona, Hakena, gde je šampion pokazao da je jako opasan napadački, u prvih 15 minuta je moglo da bude i tri gola. Elfsborg je bio bez pravih šansi, imali su svega jedan dobar šut sa distance i propuštenu solidnu priliku na kraju. Potom, postepeno su dizali formu, te 0:0 protiv Varberga deluje loše, ali su na toj utakmici bili bliži pobedi. Na kraju, na krilima pobede protiv Brommapojkarne od 5:0, verujemo da Elfsborg može da da svoj maksimum i danas. Generalno im se vratilo za prve dve utakmice i obradovali su navijače. Imaju visok presing, a napadački su konkretni.

Kada se podvuče crta, velike oscliacije u igri Degerforsa ih i dalje drže nerazjašnjene i teške za prognozu, te mislimo da usled ogromne pobede u prethodom kolu Elfsborg može da nastavi da niže dobre i efikasne rezultate, a danas igramo „X2&2+“ po kvoti 1.45.


Ono što je napisano je samo subjektivno mišljenje autora i ne mora biti tačno, niti sled akcija ove opklade mora biti dobitan.

Predlozi nisu 100% sigurni, igrate ih na sopstvenu odgovornost! Srećno ukoliko ispratite!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje