nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Američki trener ostao bez posla

Nemački bundesligaš – Štutgart na svom oficijalnom sajtu je potvrdio informaciju da američki strateg (italijanskog porekla) – Pelegrino Mataraco više nije šef stručnog štaba ovog tima.

44-godišnji trener je dobio otkaz od strane uprave kluba usled veoma slabih rezultata u tekućoj sezoni, a „kap koja je prelila čašu“ bio je minimalan poraz (treći u nizu) tokom vikenda na svom terenu od Union Berlina.

Mataraco je tako napustio klupu popularnih „Švaba“ nakon bezmalo tri pune godine, otkako je postao glavni trener ekipe tokom decembra 2019. godine koju je ukupno predvodio na 100 utakmica u svim takmičenjima.

 

„Naše zajedničko putovanje u Štutgart se završilo. Bilo je mnogo događaja i divnih godina sa mnogo neverovatnih trenutaka i uspomena, koje će trajati zauvek. Uvek ću biti zahvalan što sam dobio priliku da se popnem na trenersku lestvicu. Štutgart je poseban klub, koji razumete tek kada ste deo njega. Ovom timu, ovom klubu sa ovim navijačima želim sve najbolje i maksimalan uspeh“, rekao je Mataraco.

Štutgart se nakon 9. odigranog kola u nacionalnom prvenstvu Nemačke nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa svega pet osvojenih bodova.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje