subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ANĐELIK KERBER – BJANKA ANDRESKU – NAJAVA FINALA INDIJAN VELSA

Došli smo i do samog kraja Indijan Velsa, a prvo finale odigraće dame. U velikom finalu snage će odmeriti Nemica Anđelik Kerber i mlada teniserka iz Kanade Bjanka Andresku.

Nema sumnje da su obe teniserke pokazale najviše tokom ovih 10 dana u kalifornijskoj pustinji. Anđelik Kerber je odigrala fenomenalan turnir, a nekako se čini da je iz meča u meč podizala formu. Nemica je do velikog finala redom pobeđivala Punticevu, Vikljancevu, Sabalenku, Venus Vilijams i Benčićevu.
Posebno je impresivna bila pobeda nad Belindom Benčić, jer je to bio meč u kojem ste mogli da vidite sav potencijal koji poseduje Anđelik Kerber.

Ništa manje lošija nije bila ni mlada Andresku koja je tokom ovih 10 dana na Indijan Velsu pokupila silne simpatije. Iako ima svega 18 godina, to je nije sprečilo da igra brutalno dobar tenis. Do finala Andresku je pobedila Begu, Cibulkovu, Vegele, Vang, Muguruzu i Svitolinu, i tako pozala da je spremna za velika dela. Igrala je u kontinuitetu dobar tenis, i ovaj uspeh nije slučajnost.

Kada je ovaj meč u pitanju treba istaći da će igrati dve teniserke koje gaje potpuno različit stil tenisa. Anđelik Kerber je igračica koja je okrenuta defanzivi i traženju grešaka kod protivnice. Ume ona naravno i da napadne, ali prevashodno se okreće defanzivi i igra na kontru. Kada ona uđe u ritam, protivnici sa druge strane se priviđa zid koji sve vraća. Veoma je stabilna kada je glava u pitanju, što je svakako veliki plus.
Sa druge strane je Andresku koja je napadački nastrojena teniserka. Ona igra hajde da ga nazovemo „moderan“ agresivni tenis. Nije to agresivan tenis u smislu da se svaka loptica udari iz sve snage kao što igra Jelena Oštapenko. To je kontinuirana agresija kojom se pametno gradi poen i tera protivnica u što je težu moguću situaciju. Andresku je takođe pokazala da je psihološki veoma jaka, jer se na ovom turniru u par navrata nalazila u nezgodnoj situaciji, ali je pronalazila put do pobede.

U ovako izjednačenim mečevima pogotovu kada igraju dva različita tipa igračica mi se uvek okrećemo onom koji napada. Jednostavno, bolje igrati na onog koji napada, jer od njega sve zavisi. Postoje velike šanse da će udarci ulaziti i samim tim dolazi prolaz. Ipak, ovde imamo specifičnu situaciju, jer Andresku igra prvo finale ovako velikog turnira i kod nje će sigurno postojati određena doza nervoze. Zato se ne bismo igrali sa njenom pobedom iako je kvota više nego primamljiva.

Mišljenja smo da bi tokom ovog meča mogli videti oscilacije sa obe strane, jer koliko god da je Kerberova iskusnija u ovakvim mečevima, i ona će sigurno osećati veliki pritisak možda čak veći nego Andresku. Svi vide Kerberovu kao velikog favorita, a mlada Andresku sa druge strane nema šta da izgubi. Ume to da bude problem i to će se sigurno osetiti na terenu.

Zato je po nama bolje odigrati over gemove, jer ovaj meč se može završiti u dva seta samo ako jedna od dve teniserke odigra katastrofalan loš meč, u šta mi iskreno sumnjamo.

Predlog za klađenje: Više od 20,5 gemova 1,65

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate ga na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje