sreda, 01. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Antetokounmpo: Igraćemo plej-of ove sezone

Popularni „Greak Freak“, Giannis Antetokounmpo, u jednom intervjuu za oficijalni sajt Košarkaškog saveza Grčke, pričao je o ciljevima njegove ekipe, njegove uloge na poziciji organizatora igre, kao i o reprezentaciji za koju nastupa.
U poslednjem meču, postigao je 39 poena, što je njegov rekord karijere. Pored toga, dodao je i 8 skokova, 6 asistencija i 2 ukradene lopte. Milvoki je ubedljivo pobedio Vašington, rezultatom 123:96.
Njegova ekipa trenutno zauzima sedmo mesto na Istočnoj konferenciji, a skor im je 14:14. Ako tako nastave, sigurno je da će naći svoje mesto u 16 najboljih.

„Siguran sam da ćemo na kraju sezone ostvariti naš cilj, a to je igranje u plej-ofu. Naravno, imamo uspona i padova, jer smo veoma mlad tim. Ali smatram da smo na dobrom putu.“ – rekao je Giannis.

Na pitanje protiv koga najviše voli da igra, odgovorio je: „Protiv najboljih igrača lige naravno, Lebrona, Durenta, Vestbruka. Ali otkako nam je cilj da igramo plej-of ove sezone, motivacija celog tima je na visokom nivou u svakoj utakmici.“

Za njegovu novu ulogu u timu, najvećim delom zaslužan je trener Milvokija, Džejson Kid. „Oduvek sam voleo da nađem otvorenog igrača na terenu. Trenerovo poverenje mi je definitivno pomoglo, s obzirom na to da mi je „uručio“ ulogu organizatora igre. Ali isto tako su mi pomogle i utakmice koje sam odigrao za nacionalni tim.“

Kada se već dotakao reprezentacije, postavljeno mu je i pitanje o ishodu nadolazećeg Eurobasketa, na šta je Giannis odgovorio:
„Video sam timove u našoj grupi. Oduvek sam govorio da je naš primarni cilj da izgradimo hemiju između nas. Da naučimo da fukncionišemo kao jedno, a ostatak će doći.
Ne plašimo se nikoga. Naša odgovornost je da postanemo tim!“ – naglašava Antetokounmpo.

Naredni meč, Antetokounmpo i Milvoki će odigrati ponovo protiv Vašingtona, međutim ovoga puta će biti u ulozi gosta.
Meč je na programu u ponedeljak, od 01:00h nakon ponoći.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje