sreda, 01. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Dubai: Ćorić ispustio Aguta, Krajinović u polufinalu

Danas su u Dubaiju na rasporedu bili mečevi četvrtfinala. Program su otvorili hrvatski teniser Borna Ćorić i Španac Roberto Bautista Agut.
Slavio je Španac rezultatom 7:6 (7:4) 6:4.

Iako je rezultat bio 2:0 za Španca meč je lagano mogao da ode na drugu stranu. Ćorić je prvi napao u prvom setu, napravio je brejk za vođstvo od 3:1, ali u trenucima kada se prelamalo tad je pokleknuo. Uporni Agut je uspeo da izjednači na 4:4 i tako ubaci crv sumnje u glavu Ćorića. To se najbolje videlo u taj brejku u kom je Španac bio dosta sigurniji te je na kraju prvi deo igre osvojio sa 7:4.

U drugom setu je viđena slična igra. Agutovi gemovi su bili nešto intenzivniji sve do finiša seta kada je po običaju Ćorić pao u igri. Promašio je nekoliko forhenda, a to Agut nije propustio. Napravio je Španac brejk i kasnije odservirao za polufinale u kom će igrati protiv Maleka Jazirija.

Srpski teniser Filip Krajinović nastavio je sa briljantnim partijama. On je u četvrtfinalu savladao Rusa Evgenija Donskoja sa 2:0, po setovima 6:1 6:2.
Za razliku od prethodnih mečeva kada je u meč ulazio sporo, u ovaj je Krajinović ušao kao furija. Za svega petnaestak minuta igre bilo je 4:0 i to je bio jasan pokazatelj da Donskoj nema šta da traži. Uspeo je nekako Donskoj da se upiše na semafor u prvom setu posle gema koji je trajao skoro deset minuta, ali to je bilo sve od njega.

U drugom setu je viđena nešto veća borba, ali pitanje pobednika se nije dovodilo u pitanje. Donskoj je bio u egalu sve do rezultata 2:2 kada je počeo da popušta. Imao je Krajinović tri vezane brejk lopte za 3:2, ali je Rus uspeo da se izvuče.
Ipak, to je samo odložilo ono neizbežno. Do kraja meča Krajinović je osvojio četiri gema u nizu za polufinale u Dubaiju u kom će igrati protiv Francuza Luke Puija.

To će biti idealna prilika za revenš za poraz u Marseju, a taj meč je na rasporedu u petak.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje