petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Keln: Zverev siguran, Čilić ispao posle preokreta

Nemački teniser Aleksander Zverev plasirao se u četvrtfinale turnira u Kelnu, nakon što je u osmini finala savladao Španca Fernanda Verdaska. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:4 6:1 posle nešto više od sat vremena efektivne igre.

Jako dobra partija od strane Zvereva koji se izgleda oporavio nakon teških poraza na grend slemovima. Za osvajanje prvog seta mu je bio potreban samo jedan brejk, a u drugom je bio još ubedljiviji. Dominirao je Nemac u svim segmentima igre, a sa tri lagana brejka u drugom setu je upisao sigurnu pobedu. Zverev će u četvrtfinalu igrati protiv Južnoafrikanca Lojda Harisa.

Neočekivan poraz u Kelnu je diživeo hrvatski teniser Marin Čilić. Osmi nosilac na turniru je poražen od mladog Španca Alehandra Davidova Fokine, rezultatom 2:1, po setovima 6:3 6:7 (3:7) 2:6.

Čilić je ispustio dobijen meč. Imao je hrvatski teniser sigurno vođstvo od 1:0 i brejk u drugom setu, ali se mladi Fokina nije predavao. Mladi Španac je uspeo da vrati brejk zaostatka i kasnije kroz taj brejk dođe do izjednačenja. Gubitak velike prednosti je loše uticalo na Čilića, a sa druge strane je dalo veliku dozu sampouzdanja Fokini, koji je sa dva brejka u trećem setu bez većih problema priveo meč kraju.

Fokina će u narednoj rundi igrati protiv Slovaka Denisa Novaka.

Ostali rezultati:

Ože Aliasim – Laksonen 6:4 6:1
Albot – Ote 6:4 5:7 7:5
Novak – Per 6:3 6:4
Hurkač – Zverev M. 6:4 6:3
Haris – Džonson 7:6 (7:5) 7:6 (7:2)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje