subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Roterdam: Džumhur i Krajinović ispali

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur poražen je u osmini finala turnira u Roterdamu. Od njega je bio bolji mladi Rus Andrej Rubljev sa 2:0, po setovima 6:4 7:6 (7:4).

Imao je Džumhur velike šanse za prolaz dalje, ali u trenucima kada je trebao da prelomi  meč u svoju korist Džumhur nije bio pravi. Ušao je sjajno u meč, poveo sa 2:0 pa sa 4:2, ali kada god je trebao da potvrdi brejk Rubljev je uspeo da se vrati.
Trebalo je Rusu malo vremena da uđe u ritam i kada ga je pronašao bio je bolji igrač. Uspeo je do kraja seta da napravi dva brejka i preokrene set u svoju korist sa 6:4.

U drugom setu je bila slična priča s tim što je tempo ovoga puta diktirao Rubljev. Prvi je pravio brejkove, ali je Džumhur uvek našao način da se vrati. Uspeo je Džumhur da odvede set u taj brejk tako što je napravio brejk uključnom desetom gemu kada je Rubljev servirao za meč. Činilo se kao da je to mogao biti trenutak preokreta i neke konstantnije igre, ali ništa se od toga nije ostvarilo.

Džumhur je u taj brejku servis izgubio četiri puta i sa takvom igrom nije imao šansi.

Ni srpski teniser Filip Krajinović nije imao sreće. On je poražen od Bugarina Grigora Dimitrova sa 7:6 (7:4) 7:5 posle velike borbe.
Meč je bio toliko izjednačen da smo videli samo jedan brejk i to nakon sto minuta efektivne igre.
Krajinović je u svakom segmentu teniske igre bio egal sa favorizovanim Dimitrovim, ali iskustvo koje je na strani Dimitrova je na kraju presudilo.
U ključnim trenucima meča Krajinoviću je stao servis i jednostavno ta sitnica je odlučila.

U četvrtfinalu igraće upravo igrači koji su pobedili Džumhura odnostno Krajinovića Rubljev protiv Dimitrova, a taj meč je na rasporedu sutra.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje