petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Sao Paolo: Lajović nastavio sa porazima

Srpski teniser Dušan Lajović nastavio je da niže poraze. On je u prvom kolu turnira u Sao Paolu poražen od Čileanca Nikolasa Jarija rezultatom 2:1, po setovima 6:4 1:6 7:5.

Po ko zna koji put Lajović ulazi u meč jako loše. Jari to znalački koristi i pravi brejk za vođstvo od 2:0. Lajoviću je trebalo malo više vremena da pronađe svoj ritam, i uvodnim trenucima meča Jari je bio bolji igrač.
Kako je vreme prolazilo Lajović je uhvatio šablon koji je prolazio i davao rezultat. Uspeo je da vrati brejk zaostatka i izjednači na 3:3, ali taj prelomni sedmi gem kojim bi verovatno prelomio set u svoju korist nije osvojio, i to je Jari iskoritio. Jari je pustio ruku i do kraja seta nije bilo šansi da se Lajović vrati.

U drugom setu postojao je samo jedan igrač, a to je bio Lajović. Na samom startu seta Lajović je napravio brejk, a činilo se kao da je Jari svesno odustao od drugog seta da bi skupio snagu za treći. Lajović je sve to iskoristio i osvojio drugi set ubedljivo sa 6:1.

Činilo se kao da je momentum na strani Lajovića i samo se čekalo kad će da slomi žilavog Čileanca. Jari je u trećem setu pronašao svoj prvi servis i zaista nije dao šansi Lajoviću za brejk.
Pri rezultatu 4:4 Lajović je imao dve vezane brejk lopte koje na njegovu žalost nije iskoristio.
To ga je potpuno dotuklo, jer se kasnije vidno mučio. Kada su svi očekivali da će pobednika meča odrediti taj brejk Lajović je poklekao. Jari je odigrao maestralno taj dvanaesti gem trećeg seta u kom je napravio brejk za pobedu.

Lajoviću je ovo sedmi poraz ove sezone, a poražavajuće je to što je zabeležio samo jednu pobedu.

Jari će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela Pelja/Moutet.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje