petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

ATP Dubai: Dimitrov ispao, Krajinović i Džumhur u drugom kolu

Buran dan u Dubaiju je završen. Apsolutno najveće iznenađenje dana jeste poraz prvog nosioca Grigora Dimitrova. On je poražen od Maleka Jazirija koji je dobio specijalnu pozivnicu rezultatom 2:1, po setovima 4:6 7:5 6:4.
Nije Bugarin bio na nivou danas i činilo se kao da je potcenio Tunižanina koji je bio nadahnut. Odigrao je Jaziri meč iznad svojih mogućnosti i kada se sve sabere sasvim zasluženo pobedio.

Srpski teniser Filip Krajinović imao je svoju dramu. On je posle velike borbe i preokreta uspeo da se plasira u drugo kolo pobedivši Italijana Tomasa Fabijana rezultatom 2:1, po setovima 0:6 6:2 6:2. Krajinović je vrlo loše započeo meč i svojim greškama čašćavao Fabijana. Za tili čas je bilo 6:0, i činilo se kao da će ovo biti neprijatno iznenađenje. Ipak, u pravom trenutku Krajinović je podigrao nivo igre i sa ranim brejkom na startu drugog seta vratio stvari u ravnotežu. Grešaka više nije bilo, a Fabijano je počeo da se muči. Kako je vreme odmicalo Krajinović je bivao sve sigurniji i sjajnom igrom uspeo da drugi i treći set osvoji rezultatom 6:2 za veoma tešku pobedu. Krajinović će u drugom kolu igrati protiv Markosa Baghdatisa koji je dan pre bio bolji od Viktora Troickog.

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur pobedio je Nemca Janika Madena sa 2:0, po setovima 6:3 6:4. Iako rezultat govori da je pobeda bila laka sve je bila samo to ne. Klasično u njegovim mečevima bilo je mnogo brejkova i sa jedne i sa druge strane, ali je Džumhur nekako uspeo da osvoji prvi set. U jednom trenutku došlo je do pauze zbog kiše koja je počela da sipi, ali na sreću meč nije morao duže da se odlaže. Od nastavka meča Džumhur je zaigrao mnogo bolje i sa dva brejka u drugom setu rešio pitanje pobednika meča.
Džumhur će u drugom kolu igrati protiv Evgenija Donskoja.

Ostali rezultati iz Dubaija:

Ćorić – Gaske 6:4 6:3
Štruf – Hiader Maurer 6:2 6:4
Erber – Sousa 4:6 6:4 7:6 (10:8)
Pui – Gulbis 6:4 6:4
Sugita – Ivaška 7:5 6:1
Kačanov – Istomin 7:6 (7:1) 7:6 (7:0)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje