petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Australijan open: Đoković kreće od Šardija, Nadal od Đerea

Objavljen je žreb za predstojeći Australijan open. Aktuelni šampion Novak Đoković u odbranu titule kreće protiv Francuza Žeremija Šardija.

Ukoliko savlada Šardija, Đokovićev rival u drugom kolu biće bolje iz duela Tiafo/Travalja. Prema projekcijama u trećem kolu Đoković bi trebao da igra protiv Amerikanca Tejlora Frica, a u osmini finala protiv Miloša Raonića, ili Stena Vavrinke.

Eventualno četvrtinale donosi Aleksandera Zvereva, a za finale bi igrao protiv Dominika Tima.

Donji deo žreba predvodi Rafael Nadal. Španac će u prvoj rundi snage odmeriti sa Srbinom Laslom Đereom. Nakon toga, postoji šansa da u drugom kolu Nadal igra protiv Viktora Troickog, ukoliko Troicki prvo savlada Majkla Moa.

U eventualnom četvrfinalu Nadal čekaju Karen Hačanov, Fabio Fonjini, ili Hubert Hurkač. U borbi za finale Nadal bi mogao da igra protiv plejade mladih tenisera, a to su Stefanos Cicipas, Danil Medvedev, ili Andrej Rubljov.

Od ostalih srpskih tenisa u žrebu su Dušan Lajović, Filip Krajinović i Miomir Kecmanović. Lajović u prvom kolu igra protiv kvalifikanta iz Ukrajne Sergeja Stahovskog, Krajinović protiv Robina Hasea koji je upao kao laki luzera, a Kecmanović protiv Poljaka Kamila Majčraka.

Australijan open startuje 8. februara.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje