petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Avelino doveo 4. najboljeg poentera Evrokupa

Nakon što Lietuvos Rytas Vilnius nije uspeo da izbori dalje takmičenje u Evrokupu, napustio ih je njihov najbolji igrač. Amerikanac David Logan potpisao je za italijanski Avelino, a danas je predstavljen u prostorijama kluba.

Logan je ove sezone pružao odlične partije i bio 4. najbolji strelac Evrokupa. Napustio je litvansku ekipu uprkos protivljenju trenera koji mu je pred sezonu poverio kapitensku traku. David je u Evrokupu beležio prosečno 18 poena, dok je u litvanskoj ligi imao učinak od 14,8 poena.

Nakon dugih pregovora Logan je prešao u Avelino i podelio svoje prve utiske na konferenciji za štampu: „Veoma sam srećan što sam ovde i mislim da imamo odličan tim i navijače. Nažalost, nisam mogao da doprinesem u italijanskom kupu, ali ću svoj talenat i lidersku ulogu u timu preneti u drugi deo sezone. Jedan od mojih glavnih ciljeva je da prenesem iskustvo mladim igračima i pomognem im u razvoju. Avelino je dobar tim, na drugom mestu u prvenstvu, a nadam se da možemo osvojiti titulu nacionalnog prvaka“.

https://www.youtube.com/watch?v=i713Sr50BIo

„Klub je pokazao veliko interesovanje za mene dok sam bio u Litvaniji, čak su me i navijači oduševili na društvenim mrežama. Kada mi je agent rekao da ću započeti pregovore, odmah sam kontaktirao Joe Raglanda kako bih dobio povratne informacije o životu u gradu i Ligi Šampiona, i čuo sam sve pozitivno. Iz tih razloga sam odlučio da prihvatim ponudu.“

Avelino igra dobro u prvenstvu, a dovođenje iskusnog amerikanca koji je već nastupao u ligi za Dinamo Sassari, će samo povećati ambicije kluba. U Ligi šampiona čekaju boljeg iz duela Ventspils- Umana Reyer Venezia (nakon prvog meča rezultat je 74-67).


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje