subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Baez preko sunarodnika do finala u Kicbilu

Argentinski teniser Sebastijan Baez prvi je finalista turnira u Kicbilu. Omaleni Argentinac je u polufinalu savladao sunarodnika Tomasa Ečeverija. Rezultat je bio 2:1, po setovima 7:6 (7:5) 3:6 6:4.

Očekivano velika borba je viđena u ovom meču. Ova dva igrača se veoma dobro poznaju. Među njima nema mnogo tajni i to se danas videlo na terenu. U prvom setu velika borba. Servis je radio veoma dobro na obe strane, sve do samog finiša seta kada prvi popusta Ečeveri. Baez je imao 6:5 i servis no set je tek osvojio u taj brejku.

Gubitak prvog seta je dodatno motivisao Ečeverija. Podigao je svoju igru na najveći mogući nivo što je rezultovalo osvajanjem uvodna četiri gema. Baez je uspeo da vrati jedan brejk zaostatka, no usledio je još jedan brejk Ečeverija i lagano izjednačenje.

Momentum je bio na strani Ečeverija, ali on to nije uspeo da iskoristi. Igralo se ziheraški, na sigurno i servis je bio u prvom planu. Potom je došao uvek nezgodni osmi gem u kojem je Ečeveri poklonio brejk sa dve dvostruke servis greške koje su Baezu donele brejk, a nakon toga i meč.

Baez se tako plasirao u finale gde će igrati protiv boljeg iz duela Đere/Tim.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje