četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Bafalo Bilsi – Predstavljanje ekipe za novu NFL sezonu

Polako, ali sigurno nova NFL sezona se približava. U narednom periodu ćemo svakog dana predstaviti jednu, ili dve ekipe i sve tako do početka sezone.

Predstavljanje počinjemo sa istočnom divizijom AFC-a, a prva ekipa jesu Bafalo Bilsi.

Bafalo Bilsi:

Prethodna sezona: Regularni deo 10 pobeda i 6 poraza. Igrali su i WC rundu u plej ofu gde su poraženi od Hjuston Teksansa.

Napad:

– Total: 24. napad lige koji je u proseku osvajao 330,2 jarda po utakmici i postizao 19,6 poena.

– Igra po zemlji: 8. napad lige sa 128,4 jardi po utakmici. Postilgli su 13 TD, ali su imali i 13 famblova.

– Pas igra: 26. napad lige sa 201,8 jardi po utakmici. Kompletirani pasovi 299/513, postigli 21 TD, ali i 13 INT.

Odbrana:

– Total: 3. odbrana lige koja je u proseku dozvoljavala 298,3 osvojena jarda i 16,2 poena po utakmici.

– Igra po zemlji: 10. odbrana lige sa 103,1 dozvoljena jarda, uz 12 TD i 6 izdejstvovanih famblova.

– Pas igra: 4. odbrana lige sa 195,2 dozvoljena jarda u proseku. DOzvolili su samo 15 TD i imali neverovatnih 14 INT.


Bilsi nakon odlične prethodne sezone u novu ulaze sa još većim ambicijama. Posle duuugo vremena su favorit broj jedan za osvajanje divizijske titule, jer su ostale ekipe u nekoj fazi ribildinga. Nju Ingland posle 20 godina ulazi u neku novu eru, bez Toma Brejdija i to Bafalo prosto mora da iskoristi.

Uprava očigledno zna šta radi, a sve će se vrteti oko tandema Džoš Alen i Šon Mekdermont. Alen je bez ikakve sumnje franšizni kvoterbek, a Mekdermont je usled sjajnih rezultata dobio novi višegodišnji ugovor, što samo potvrđuje našu tezu.

Prethodne sezone igru Bafala je krasila brutalna odbrana i odlična igra po zemlji. Nije to bilo lepo za oko, ali je donosilo rezultat. U regularnom delu sezone se niko nije naigrao protiv njih, a onaj poraz od Hjustona u plej ofu je produkt neiskustva Džoša Alena, ali i stručnog štaba koji je morao u nekim situacijama da donosi mnogo zrelije odluke. No, i taj poraz je pokazao da se na Alena kao vođu tima može računati, ali da neke stvari moraju da se nadograde u budućnosti.

To se pre svega odnosi na pas igru koja je bila više nego skromna. Džoš Alen je poznat kao kvoterbek koji je snažan i ume da uđe u kontakt, ali sada kada je lice franšize i to mora da se menja, zarad njegove bezbednosti. On poseduje snažnu ruku i samo je treba istrenirati i dovesti određena pojačanja.

Uprava je razmišljala u tom smeru, pa su doveli ni manje ni više nego Stefona Digsa iz Minesote. Digs spada u elitne hvatače u celoj ligi i biće veliko pojačanje. Pored Digsa tu su starosedeoci Džoš Braun i Kol Bizli, a Bilsi su i na draftu birali dva hvatača.

 

Ofanzivna linija je jedan od razloga zašto si Bilsi bili tako dobri kada je trčanje u pitanju. Ona je manje više ostala ista, a jako dobra vest je potpisivanje četvorogodišnjeg ugovora levog tekla Diona Donkisa.

Kada je igra po zemlji u pitanju, glavna uzdanica će vidi Dejvid Singlteri koji je imao sasvim solidnu prethodnu sezonu. Frenk Gor je napustio tim, ali sada će tu biti ruki Zek Mos za koga mnogi analitičari u Americi smatraju da bi mogao da napravi veliki iskorak ove sezone. Tu je naravno i Ti Džej Jeldon, a svakako će biti dosta akcija i za Džoša Alena koji ume da ponose loptu.

Odbrana je bez ikakve sumnje bila jači deo tima prošle sezone, a kako stvari stoje to će biti slučaj i ove. Već čelična odbrana je dodatno pojačana draftovanjem defanzivnog enda Ej Džeja Epinize i dovođenjem Marija Edisona iz redova Karoline Pantersa.

Sekundarni deo odbrane će biti jedan od jačih u ligi, a predvodi ga Tradevijus Vajt koji spada i top 3 kornerbekova u ligi. Pored njega tu će ove sezone biti i iskusni Džoš Norman koji je došao iz Vašingtona. Tu su i dva preiskusna igrača poput Džordana Pojera i Mmike Hajda na poziciji sejftija.

Na svakoj poziciji u odbrani Bilsi imaju po jednog top igrača i sigurno se protiv njih niko neće naigrati fudbala.


Plasman:

U ovom trenutku Bilsi su „najzdravija“ sredina u ovoj diviziji. U velikoj su prednosti u odnosu na ostale timove, jer su oni svoj tim kompletirali, dok su drugi tek u fazi stvaranja istog. Ovo je velika prednost i Bafalo to mora da iskoristi. Imaju zaista korektan raspored u prvih pet kola, jer igraju protiv timova kao što su Njujork Džetsi, Majami Dolfinsi, Los Anđeles Remsi, Las Vegas Rejdersi i Tenesi Tajtans. Dakle, za svaki od mečeva se slobodno može reći da je Bafalo u njemu favorit i biće sugurno zanimljivi za gledanje.

Plej of ne bi smeo da se dovodi u pitanje, a za nešto više neke stvari moraju i da im se poklope.


Fotografije su preuzete sa: https://www.buffalobills.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje