subota, 18. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Banat savladao Zmajeve u odličnoj utakmici – SK PLS 2021

U jako uzbudljivoj utakmici drugog kola Sport Klub Prve lige Srbije između ekipa Banat Bulls i Blue Dragons Belgrade pobedu je odneo nominalni domaćin, iako se igralo na stadionu FK Heroj gde svoje utakmice igraju Zmajevi. Posle dve promene vođstva i dva izjednačenja, ekipa Banata ipak je uspela da u četvrtoj četvrtini napravi dva tačdauna razlike. Zmajevi su prišli ponovo na tačdaun, ali odbrana nije uspela da zaustavi trčanja Kigana Lorensa u poslednja 3 minuta i Bikovi su potrošili vreme do poslednjeg zvižduka (38:31).

Prvi posed imao je Banat koji je odmah pozvao screen pas za Lorensa. Najbolji igrač odbrane Zmajeva na prošlom susretu Lazar Bogićević je zadao ozbiljan udarac, međutim američki raningbek ne samo da je ostao na nogama, već je posle nekoliko blokova uspeo da pobegne celoj odbrani Zmajeva i u prvoj akciji postigne TD. Vujanov je bio siguran za 7:0.

Zmajevi su uzvratili. Sa dva trčanja kanadskog igrača Karsona Ouleta prešli su na polovinu Bullsa. Onda su jarde dodali Mitrović, Pleva i Đorđić, da bi Oulet završao taj napad odličnim trčanjem kroz sredinu, a Radovanović je ekstra poenom izjednačio rezultat (7:7).

I tim iz Banata je potom brzo reagovao. QB Andrej Tasić je sa dva dugačka pasa do Vanje Lugonje uveo Bullse u crvenu zonu. Ipak usledila su dva nekompletna pasa i jedno odlično obaranje lajnbekera Zmajeva Marka Božića, koji su naterali trenera Bojana Kovačevića da se odluči za šut za 3 poena, a Vujanov je bio precizan (10:7).

Zmajevi su uzvratili napad po zemlji i sami došli u crvenu zonu. Ipak, jedan holding prekršaj ih je naterao na field goal pokušaj koji je izblokiran i ostalo je 10:7. Bikovi su iskoristili svoju priliku, jedno dugo trčanje Kigana Lorensa i hvatanje Džejkoba Lorensa uveli su ih u polovinu Zmajeva. Tasić ih je dodatno približio, a Kigan Lorens postigao svoj drugi TD (17:7). Blue Dragons su imali vremena da uzvrate do poluvremena i to su i učinili. Standardno, trčanjima Pleve i Ouleta su ušli na polovinu Banata, onda je Danijel Đorđić sa dva hvatanja uveo napad u crvenu zonu. Posle tajmauta, odbrana Bikova nasela je na screen i posle hvatanja Ivan Pleva utrčao je za tačdaun (14:17).

U drugom poluvremenu prvi posed imali su Zmajevi. Posle dva nošenja suočili su se sa dugačkim trećim daunom, ali je glavni trener Željko Novak iznenadio defanzivnog koordinatora Banata i reprezentacije Srbije Predraga Durlića Vujića. Pozvano je trčanje i posle lažnog uručenja za Plevu loptu je uzeo Oulet i odneo je 55 jardi do end zone. Radovanović je potvrdio prvo vođstvo za Zmajeve na utakmici (21:17).

Ipak, samo dve akcije bile su dovoljne Kiganu Lorensu da vrati prednost timu Banata. Dva dugačka trčanja i rezultat je bio 24:21. Usledio je nov dug drajv Zmajeva, koji su došli do tri jarde od end zone, međutim odbrana je napravila ključan sek koji je naterao Beograđane da šutiraju za 3 poena. Ovog puta Radovanović je bio precizan.

Pred kraj treće četvrtine desio se ključan momenat. Odbrana Zmajeva je dovela Banat do četvrtog dauna, usledio je tajmaut, pozvan je pas, međutim iskusni Andrej Tasić pobegao je po levoj strani, a risiveri su odvukli odbranu na desno. Odbrana je izblokirala XP i rezultat je bio 30:24.

Posle sledećeg napada Zmajeva usledio je jedini punt na meču. Banat je dobio loptu, Lorens je bio nezaustavljiv, posle dugog trčanja iz 3 pokušaja sa kratke distance uneo je loptu u end zonu, a Tasić je pobegao na levu stranu za 2 poena – 38:24.

Odbrana Banata napravila je dve greške i pomogla napadu Zmajeva. Prvo je načinjen pass interference, a potom i povlačenje za facemask, oba puta na Ouletu i Zmajevi su dobili 30 jardi. Oulet ih je onda trčanjem uveo u 5 jardi i zaključio drive kratkim trčanjem (31:38).

Ipak, odbrana Zmajeva podbacila je tokom utakmice i nije uspela da se iskupi. Posle kratkog ispucavanja i pokušaja da dođu do lopte, Lorens je osvojio prvi daun i posle toga, sa nekoliko kneel down akcija Bullsi su završili utakmicu.

U narednom kolu Banat Bulls (skor 2-1) putuju u Jagodinu gde će odmeriti snage sa Black Hornetsima (0-2). Plavi zmajevi (1-1) na istom terenu dočekaće novajliju u ligi Požarevac Pastuve (0-2).

Banat Bulls 38:31 Blue Dragons Belgrade
Stadion FK Heroj, subota 08.05.2021.

Kretanje rezultata:
1/4 – 7 : 10
0:7 Andrej Tasić za Kigana Lorensa, PAT Zdravko Vujanov
7:7 Karson Oulet trčanje, PAT Radovanović
7:10 – Field goal Zdravko Vujanov
2/4 – 7 : 7
7:17 Kigan Lorens trčanje, PAT Zdravko Vujanov
14:17 Ognjen Mitrović za Ivana Plevu, PAT Radovanović
3/4 – 10 : 13
21:17 Karson Oulet trčanje, PAT Radovanović
21:24 Kigan Lorens trčanje, PAT Zdravko Vujanov
24:24 Field goal Radovanović
24:30 Andrej Tasić trčanje, PAT neuspešan
1/4 – 7 : 8
24:38 Kigan Lorens trčanje, TPC trčanje Andrej Tasić
31:38 Karson Oulet trčanje, PAT Radovanović


Izvor: SAAF

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje