nedelja, 19. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Banjaji pol u Mizanu, Kvartararo tek 15.

Vozač Dukatija Frančesko Banjaja osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Emilije Romanje. Banjaja je na stazi u Mizanu došao do četvrte uzastopne pol pozicije, i tako podgrejao nade da će šampionat biti neizvestan, jer je ljuti rival Fabio Kvartararo bio tek 15.

Banjaja je tokom kvalifikacija bio na posebnom nivou. Odvezao je najbrži krug u vremenu od 1:33.045 minuta i niko mu nije bio ni blizu. Drugo mesto zauzeo je njegov timski kolega Džek MIler, dok je treći bio Luka Marini što je bilo najprijatnije iznenađenje.

Četvrto najbolje vreme imao je Pol Espargaro iz Repsol Honde koji je bio ispred Migela Oliveire i povratnika na stazu Franka Morbidelija. Prvih deset kompletirali su Mark Markez (Repsol Honda), Iker Lekuona (Teh 3 KTM), Danilo Petrući (Teh 3 KTM) i Žoan Zarko (Pramak Dukati).

Lider u šampionatu Fabio Kvartararo imao je očajne kvalifikacije. Francuski motociklista je imao 15. najbolje vreme i po prvi put ove sezone nije bio u Q2 delu kvalifikacija. Ipak, on i dalje ima sve u svojim rukama, i dobrom trkom u nedelju može da reši sva pitanja oko šampiona za ovu sezonu.

Trka je na programu u nedelju od 14:00.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje