ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Baraž za Svetsko prvenstvo: Severna Irska – Švajcarska

Danas se od 20:45 igra prvi meč baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo u Rusiju, a u Belfastu se sastaju selekcije Severne Irske i Švajcarske.

Stadion: Windsor Park (Belfast, Severna Irska)

Sudija meča: Ovidu Hategan (Rumunija)

Severna Irska je grupni deo kvalifikacija završila na drugom mestu grupe C, i to iz neprokosnovene Nemečka, a ispred Češke Republike, Norveške, Azerbejdžana i San Marina. Severna Irska je ostvarila skor 6-1-3 i gol razliku 17:6. Na domaćem terenu su imali skor 4-0-1, osim poraza od Nemačke, ostale selekcije nisu uspele da ima daju gol u Belfastu (gol razlika 12:0).

Što se tiče tima, tokom kvalifikacija, selektor Majkl O’Nil koristio je 23 igrača, ali nekoliko njih je odigralo tek par minuta ili poluvreme u nekom meču. Igrači koji su izneli kvalifikacije jesu golman McGowren iz Noriča koji je branio u svakom meču, defanzivci McAuley, Evans i Brunt (svi iz WBA), Conor McLaghlin (Milvol) i Hodson (Rendžers), vezni igrači Steven Davies, inače kapiten tima iz Sautemptona, McGin (Gwangju), Norwood (Fulam), Ferguson (Milvol), Kori Evans (Blekburn) i Stuart Dallas (Lids). Što se tiče napadača Lafferty iz Hartsa, Magenis (Čarlton) i Washington iz QPR-a su vodili glavnu reč.

Što se tiče izostanaka za ovaj meč, niko od standardnih igrača neće propustiti meč!

Reprezentacija Švajcarske godinama je redovan učesnik velikih takmičenja, što Evropskih, što Svetskih prvenstava, bili su učesnici poslednja tri SP-a, a tokom kvalifikacija za ovo, i pored izuzetnog skor od 9 pobeda i jednog poraza nisu uspeli da izobre direktan odlazak na SP, jer je isti skor imao i Portugal ali bolju gol razliku zbog koje je otišao direktono na takmičenje. Iza sebe selekcija Švajcarske je ostavila Mađarsku, Farska Ostrva, Andoru i Letoniju. Imali su gol razliku 23:7, na gostovanjima su imali skor 4-0-1.

Tim koji je izneo kvalifikacije činilo je 20 fudbalera iako je bilo još nekih koji su imali minimalnu minutažu. Golman Yan Sommer iz Menhengladbaha je na golu, defanzivci sa najviše minuta su Lihstainer (kapiten tima i igrač Juventusa), Yoan Djourou(Antalija), Rodrigez (Milan) i Schar (Deportivo La Korunja), što se tiče veznog reda tu su Valon Behrami (Udineze), Blerim Džemaili (Montreal), Granit Xhaka (Arsenal), Shaquiri (Stouk), Zuber (Hofenhajm), Freuler (Atalanta) i Zakaria (Menhengladbah). Što se tiče napada Seferović (Benfika) i Mehmedi (Levekruzen) bili su najčešće na terenu, a tu su i Embolo iz Šalkea i Gavranović iz Rijeke i Derdyok iz Galatasaraja.

Izostanci za ovaj meč: Yoan Djourou (7/0/0 u kvalifikacijam,odbrana), Moubandje (3/0/0, odbrana), Stocker (3/1/0, sredina), Derdyok (7/1/0 napad)

Ovi timovi međusobno su se sastali tek tri puta, poslednjih put 2004.godine kada je bilo nerešeno 0:0

Sudija meča: Rumun Ovidiu Hategan je sudija koji je tokom kvalifikacija za SP, sudio tri meča, pokazavši 7 žutih kartona, bez crvenih i bez penala. Ako se pogleda svih 87 međunardonih mečeva koje je sudio, on pokazuje 4,4 žuta kartna po meču.

Očekujemo jedan izjednačen meč, u kojem neće biti dominaciej u posedu ni jednog ni drugog tima, iako će selekcija Švajcarske pokušati da se nametne preko svojih brzih i kreativnih veznih igrača. Igrači Severne Irske pokušaće kako i inače igraju da jakom duel igrom sa puno kontakta ostvare prednost i ponesu gol ili dva na revanš kroz četri dana u Švajcarsku.

NAŠ PREDLOG za klađenje: X pp (nerešen ishod na poluvremenu) (kvota 1,85)

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje